Skylodge Adventure Suites Ако ви харесва малко адреналин с вашето настаняване, може би е време да помислите за престой в перуанските ваканционни къщи. Окачени на скала над 400 метра над Свещената долина в Куско Перу, са Skylodge Adventure Suites.

Пътуването до шушулките отнема около три до четири часа. Самотните шушулки са направени от алуминий и поликарбонат с висока устойчивост и могат да спят до четирима души. Всяка ложа е оборудвана с четири легла, трапезария и баня, разделени от изолационна стена.

Невероятните стъклени шушулки са примамили за безстрашните пътници от 2013 г. насам, но не е лесна задача. През нощта шушулките създават изключително добро място за гледане на звездите. Настаняването в Skylodge Adventure Suites ще струва около $ 464 на вечер.


Icehotel, Jukkasjarvi -Sweden Хотел и изложба, изработена от лед от река Тонер, всяка година се превъплъщава в съвсем нов дизайн. Място за откриване на тишина, северни светлини, блестящи снежни покрити гори, северни елени и много други.

Той се намира в малкото селце Юкасярви (Jukkasjärvi), в шведска Лапландия, само на 15 км от летище Kiruna. Той е най-големият леден хотел в света. А също така и първият. През зимата на 1989 – 1990 година няколко скулптори правят изложение на ледени фигури, включващо и сграда от лед. Една нощ обаче се оказало, че няма място за всички посетители в селото. И те помолили да спят в ледената сграда. Това били първите гости на Ледения хотел в Юкасярви.

Красотата на хотела е смайваща, а вътрешният декор е още по-невероятен. Мебелите, произведенията на изкуството и скулптурите в общите зали са дело на известни инженери и ледорезбари. Гостите в хотела спят с термо бельо върху легла, изработени от ледени блокове и постлани с еленска кожа.

Температурата вътре почти никога не спада под -4 градуса. В цената на нощувката влизат закуска и сутрешна сауна. Хотелът разполага с ресторант, бар и кафене.

Тук имате възможността да наблюдавате и вълшебното Северно сияние.


Нестандартни хотели

стр. 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14