4 порции
- 400гр. Пушено месо
- 1 маруля – накъсана
- 2 яйца – сварени и нарязани на 4 – вид лодки
- 2 -3 домата нарязани на лодки
- 1 Краставица (нарязана на шайби)
- 1 глава червен лук, нарязан на шайби
- 1 зелена чушка (нарязана на пръстени или по избор)
- Сирене фета, начупено на парченца
- Дресинг
- 1 чаша зехтин – около 150мл.
- 1 голям лимон (50мл. изцеден) или сок от 2 малки лимона (уверете се, че лимонът е на стайна температура, преди да го изстискате).
- 1 с. л. сушена риган
- 3 с. л. прясно смлян чесън
- 1 с. л. сушен босилек
- 2 с. л. оцет – червен винен
- сол на вкус
- 1 ч. л. захар
- 1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер (или на вкус)
- Пушеното месо се нарязва на филийки и запича на грил тиган
- За дресинга; разбъркайте зехтин с лимонов сок, 2 супени лъжици сушени риган, чесън, сушен босилек, оцет, сол, захар и черен пипер. Охлаждайте дресинга в хладилник няколко часа преди да го използвате, за да смесите ароматите.
Поставете нарязаните зеленчуци и надробеното сирене в купа