4 порции

  • 400гр. Пушено месо
  • 1  маруля – накъсана
  • 2 яйца – сварени и нарязани на 4 – вид лодки
  • 2 -3  домата нарязани на лодки
  • 1 Краставица (нарязана на шайби)
  • 1 глава червен лук, нарязан на шайби
  • 1 зелена чушка (нарязана на пръстени или по избор)
  • Сирене фета, начупено на парченца
  • Дресинг
  • 1 чаша зехтин – около 150мл.
  • 1  голям лимон (50мл. изцеден) или сок от  2 малки лимона (уверете се, че лимонът е на стайна температура, преди да го изстискате).
  • 1 с. л. сушена риган
  • 3 с. л. прясно смлян чесън
  • 1 с. л. сушен босилек
  • 2 с. л. оцет – червен винен
  • сол  на вкус
  • 1 ч. л. захар
  • 1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер (или на вкус)

  1. Пушеното месо се нарязва на филийки и запича на грил тиган
  2. За дресинга;  разбъркайте зехтин с лимонов сок, 2 супени лъжици сушени риган, чесън, сушен босилек, оцет, сол, захар и черен пипер. Охлаждайте дресинга в хладилник няколко часа преди да го използвате, за да смесите ароматите.
    Поставете нарязаните зеленчуци и надробеното сирене в купа