- 6 яйца
- 1 с.л. оцет
- 250г кисело мляко
- 30-40гр. Масло
- 1 с.л. червен пипер – сладък или пушен
- 1-2 скилидки чесън
- 1 стрък копър (или магданоз)
- сол на вкус
- В тенджера се загрява подсолена вода с оцет
- Когато заври водата, съдът се премества от котлона и се счукват от ниско яйцата.
- Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица.
- В тиган се загряват маслото и червеният пипер и се разбъркват.
- Яйцата се сервират в чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън кисело мляко и след това с мазнината.
- Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася.
Сос 1
- 30-40гр. масло
- 1 с.л. червен пипер – сладък или пушен
Сос 2
- 250 г кисело мляко
1-2 скилидки чесън
1 стрък копър – ситно