Skip to content
Пилешки хапки в уникален сос


- 1.5кг. Пилешко филе
- Брашно – за овалване на хапките
- 100гр. Бяло вино
- 100гр. Сметана (или крем за готвене)
- 70с.л. Соев сос (или Уни сос)
- 15-20гр. Олио или Зехтин
- 20 гр. Масло
- Сол/Черен пипер на вкус
- Риган (по желание)
- Пера от лук за поръсване

- Пилешкото месо се нарязва на хапки, овалва се в брашно (изтупва се – така, че да има много малко полепнало) и леко се запържва в зехтина след това се добавя маслото. Запържва се за още около минута
- Към него се прибавя бялото вино.
- Когато виното изври (наполовина), добавяте сметаната, соевият сос и подправките.
- Разбърква се добре и месото се задушава за още 5 минути в соса.
- Поднася се с гарнитура от бял ориз.