• 1.5кг. Пилешко филе
  • Брашно – за овалване на хапките
  • 100гр. Бяло вино
  • 100гр. Сметана (или крем за готвене)
  • 70с.л. Соев сос (или Уни сос)
  • 15-20гр. Олио или Зехтин
  • 20 гр. Масло
  • Сол/Черен пипер на вкус
  • Риган (по желание)
  • Пера от лук за поръсване

  1. Пилешкото месо се нарязва на хапки, овалва се в брашно (изтупва се – така, че да има много малко полепнало) и леко се запържва в зехтина след това се добавя маслото. Запържва се за още около минута
  2. Към него се прибавя бялото вино.
  3. Когато виното изври (наполовина), добавяте сметаната, соевият сос и подправките.
  4. Разбърква се добре и месото се задушава за още 5 минути в соса.
  5. Поднася се с гарнитура от бял ориз.