Концепцията Hennessey VelociRaptor 6X6 започва от $ 349,000 той е най-доброто превозно средство за offroad”, каза Хенеси, основател и главен изпълнителен директор на Hennessey Performance. “Нашият VelociRaptor 6X6 е чиста агресия на колелата – всичките шест от тях.”

Инженерите на Hennessey са преработили напълно окачването, като двата задни диференциала могат да бъдат блокирани. За целта е използвана помощта на компанията Fox, която е специализирана именно в тази насока.

Пикапът има също така нови 20-цолови джанти, специални брони, издържащи на удар, както и допълнителни LED-светлини. Не е подминат и двигателят на машината – това е 3,5-литров V6, който в стандартния си вариант развива 450 к.с. и 690 Нм. След намесата на екипа на Hennessey мощността му е 605 к.с. и 843 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.Други опционални подобрения включват: надстройка на предната и задната спирачка на Brembo, по-големи колела и гуми, обновяване на светодиодните осветителни тела, специален интериор, електронни подобрения и бронирани системи.