4-5 порции
- Зехтин + Масло 50гр.
- 500гр. – Свинско – (варено/пушено месо – от магазина)
- 300гр. Гъби
- 3бр. Чесън – скилидки
- 200гр. Праз лук
- Пилешки бульон (1-2 кубчета) или на прах 1 с.л.
- 500мл. Сметана – течна (или крем за готвене)
- 500гр. Паста – вид по желание
- Вода
- Сол и Черен пиперна на вкус
- В тенджера поставете водата да загрява + щипка сол
- Запържете гъбите в уок за 1-2 мин. с масло и зехтин
- Добавете: нарязания чесън, изчистен и нарязан праз лук (средни парченца) и месото нарязано по ваш вкус. Запържете всичко за 3-4 мин, разбърквайте от време на време.
- При готовност, добавете сметаната и черния пипер
- Варете около 3-5мин.
- През това време сварявате пастата с пилешкия бульон.
- Изцеждате част от водата (оставете няколко пръста на дъното).
- Добавяте соса към пастата и разбърквате хубаво всичко.
- Изчакайте малко 1-2минути (пастата да попие) и сервирайте
- Сервираме с 3-4бр. чеснови филийки хляб
- Приготвяне: намажете филийките със зехтин и вземете обелена скилидка чесън (търкайте чесъна хубаво върху филийките и по краищата).
- Намажете грил тиган с малко зехтин и ги запечете!