Свинско месо със зеле и моркови – Monte

  • 1-2бр. Зелки – средно големи  (кисело или прясно)
  • 500-600гр. Свинско месо със сланина
  • 3-4 моркова
  • Олио
  • 1 с.л. Червен пипер – сладък
  • 1 с.л. Черен пипер
  • 4-5 листчета – Дафинов лист
  • 200-300гр. вода

  • Зелето се нарязва на средни парченца, като се премахва сърцевината.
  • Морковите се изчистват и нарязват на едро с ренде
  • Месото се нарязва на парчета по избор
  • В тенджера се добавя 200-300гр. вода и всички съставки.
  • Разбъркайте и варете около 40-60мин, като периодично разбърквате да не загори.
  • Ако обичате печено зеле, след варенето може да го изпечете за кратко в тава с ориз(измит) и вода 1-към-4
By |2018-02-12T05:33:19+02:00февруари 12th, 2018|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!