0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Пълнени печени картофи с кайма

  • 5-7 големи картофа
  • 250гр. кайма
  • Олио
  • Вода
  • 1гл. Лук
  • 1 с.л брашно
  • 100гр. Бяло вино
  • 50-70гр. Кашкавал
  • Черен пипер и Сол на вкус
  • Сос по избор и Зелен лик пера-ситно за украса

  • Изпичаме картофите, като от време на време ги обръщаме, за да не изгорят
  • В олиото запържваме настъргания лук и добавяме брашното размито в малко вода
  • Добаявме: Бялото вино, солта и черния пипер – задушаваме за около 5-10мин.
  • Отделно в олио запържваме каймата  и я прибавяме към другата смес и на умерен огън държим около 5-7мин (разбъркваме).
  • Изрязваме капачетата на картофите и ги издълбаваме внимателно с малка лъжица
  • Поставяме сместа вътре и поръсваме с кашкавал
  • Печеме на умерена фурна до зачервяване на картофите
  • Добавяме сос по избор и лук за украса
Сподели