• 400-500гр. Свинско месо
  • Картофи 2кг
  • 2 глави лук
  • 1 .с.л  чесън сух
  • 20-30гр. Унисос
  • 1.с.л. Черен пипер
  • 1.с.л. Червен пипер – сладък
  • 1.с.л. Вегета
  • Вода 300-400мл.
  • Олио
  • Сол на вкус

  • Картофите се нарязват на средни парчета
  • Месото се нарязва на желани парчета (вид: пържоли, кубчета или друго…)
  • Нарязваме лука на полумесеци
  • Поставяме  картофите в малка тава + месото и лука
  • Поръсваме с подбравките и добавяме олио + унисос и вода така, че да ги покрие на половина и разбъркваме.
  • Печеме до готовност като между печенето е добре да се обърнат (разбъркат) поне един път.