Китайски календар

Китайският календар Традиционният китайски календар отчита годините, месеците и дните според астрономическите явления. В китайския календар дните започват и приключват в полунощ. Месеците започват от деня с тъмната (нова) луна. Годините започват с тъмната луна близо до средата между зимното слънцестоене и пролетното равноденствие. Соларните термини са важните компоненти на китайския календар. В рамките на един месец има един до три слънчеви термини.[accordion_group] [accordion title=”Китайски календар”]

Сегашният традиционен китайски календар представлява крайния резултат от векове на еволюция. Древните учени добавят много астрономически и сезонни фактори, а хората могат да преценят времето на природните явления като лунната фаза и приливите, базирани на китайския календар. Китайският календар има над 100 варианта, чиито характеристики отразяват еволюционния път на календара. Както и при китайските герои, различни варианти се използват в различни части на китайската културна сфера.

Китайският календар съхранява традиционната култура на Източна Азия и е коренът на много други календари от Азия.

[/accordion] [accordion title=”Плъх (Rat)”]

Хората родени под този знак са много живи, дейни и интелигентни, бързо улавящи потенциала във всяка една ситуация и достатъчно умели, за да приложат идеите си на практика. В ситуации изискващи бърза реакция реагират умело докато останалите се суетят какво да направят и така печелят безспорно предимство домогват до по-широки възможности. Те могат да бъдат волеви и амбициозни, но не е излишно да се предпазват да не налагат насила своите идеи на околните, и напротив премерените ходове и доза дипломация могат да ги предпазят от подкопаване на отношенията и дистанциране от приятелите и колегите им.

В желание да видят своите проекти в ход и развиващи се те изглеждат устремени, самодоволни и фокусирани, но винаги вярващи в това което правят, влагайки е него цялото си сърце. Те са всеотдайни и с желание да доведат започнатото докрай, а завидните организационни качества превръщат човек пресечна точка на много лични интереси, както и балансьор и посредник в отношенията между другите. Вие сте прецизни и с усет за детайла и държите да бъдете наясно с всички налични възможности, свеждайки до минимум появата на неочаквани трудности. Вие сте коректни в отношенията и сделките си и очаквате същото от другата страна и може да бъдете дълбоко наскърбени, ако усетите, че ви мамят или накърняват по някакъв начин доверието ви. Много често си поставяте твърде високи цели, както в отношенията, така и в кариерата и трудно получавате удовлетворения, но с годините ще гледате все по-реалистично и ще бъдете все по-толерантни.

Вие сте открити и щедри когато сте в компания и сте желани на всяко парти и събиране. Вие сте премерени и избягвате неудобните теми в разговорите, улавяте хумора в ситуациите и сте щедри на комплименти и внимание. Ако обаче попаднете в среда, където не се чувствате приети, проявявате своята по-критична и дребната страна на характера. За вас е от изключителна важност да се чувствате сигурни и реагирате с безпокойство, когато позицията ви е разклатена. Вие имате нужда от външно удобрение, разбиране и изслушване, но другите се стремят да ви помагат без да ви укоряват или да ви изпращат “в ъгъла”, тъй като вие пазите ревниво своята лична територия и не позволявате набези в нея.

[/accordion] [accordion title=”Бивол (Buffalo)”]

Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност. Биволите са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение. Жената Бивол е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биволите представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен.

Търпелив и мълчалив, сдържан и уравновесен, точен и методичен, Биволъткрие оригинален ум под малко селска външност. Има дарбата да предизвиква откровеност у хората. Обича самотата. Гневът му се проявява рядко, но за сметка на това е ужасен. За предпочитане е да не му оказвате съпротива в такъв момент, защото може да бъде опасен. Типично за Биволае да бъде началник, той не обича празните приказки, но може да бъде красноречив, ако е крайно необходимо. Родените в годината на Биволаненавиждат нововъведенията, които могат да разколебаят спокойното им състояние. Те са властни и привърженици на условностите и традицията.

Родените в годината на Бивола са работяги, които успяват да осигурят благополучие на семейството си. Предпочитат свободните професии. Ловки са и в интелектуалния и физически аспект, могат да бъдат добри ръководители. Особено им се удава работата на село. В търговията и обществените отношения се ориентират трудно. Ако извършват работа, свързана с пътуване в командировки бързо губят равновесие и здравето им се влошава.

За съжаление Биволът рядко бива разбиран от останалите хора. Той обича семейството си и се гордее с децата си. Упражнява властта си без компромиси, но винаги е способен на жертви.

Биволът се отнася към любовта като към любезна шега. Той може да бъде предан, нежен, чувствителен, но никога не става романтик. Презира флиртуването и бурната страст. Материалистичното му отношение към живота често става причина за много в това число и съпружески огорчения.

Те не ревнуват своя семеен партньор, за тях съпружеската вярност е висш прерогатив. За тях е идеален брак с хора родени в годината на петела, получава се съгласие между консерватори. Удачни са връзките с хора родени в годината на: плъха, змията и маймуната. Трябва да внимават при контакти с Овца. Капризна и лекомислена, Овцата не е тяхна подходяща партньорка, а комбинацията с Тигър предвещава изтощителна борба за надмощие.

Родените през зимата в годината на Бивола са по-големи късметлии – ще работят по-малко. Тези които са родени през лятото ги чакат години усърден труд.

[/accordion] [accordion title=”Тигър (Tiger)”]

Тигърът има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията. Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле.

Тигърът е недисциплиниран и има избухлив характер. Винаги се противопоставя на тези които са над него. Родените в годината на Тигърачесто са революционери и вождове. За нещастие не винаги заслужават доверието което им се оказва. Когато викат “Напред” не трябва да им се вярва че те самите ще тръгнат. Тигърът може да докара другите до катастрофа, вкусът му към риск стига до безразсъдство и неосъзнати действия.

Трудно е да се съпротивляваш на магнетизма на Тигрите. Никой не се осмелява да им каже истината в очите. Даже когато се опитват да ги премахнат към тях се отнасят с респект и почитание. Ако Тигърътпоразмисли преди да действа може да достигне до големи успехи. Борец по натура, рязък той е способен да се пожертва в името на някаква кауза. Упорит и дребнав Тигърът винаги е в конфликт с някого. Понякога егоист по отношение на дреболиите, Тигърът е способен на безкористност в големите неща. Не се доверява на никого.

Тигърът винаги върви напред, презира установените неща, йерархията и консервативните хора. От родените в годината на Тигъра стават военначалници, ръководители и даже опасни престъпници. Това се отнася и за жените родени в годината на Тигъра, които винаги са готови да се борят за някакви права.

Тигърът е чувствителен, емоционален и склонен към дълбоки размишления и силна любов. Въпреки, че са доста страстни, те рядко са щастливи в любовта. Жените тигър често се забъркват в любовни приключения, които често свършват зле за тях.

Родените в годината на Тигъра могат да свържат живота си с родени в годините на коня и дракона. Трябва да избягват родени в годината на змията и маймуната. Щастливо свързват живота си с честния Кон, Дракона, който му придава сила и разум, с Кучето, което ще бъде винаги до него. Трябва да се избягва мъдрата Змия, която просто няма да го разбере, и твърде хитрата Маймуна. Съществува непримирима борба за надмощие между Тигър и Бивол, като последният е по-силен и по-упорит, следователно с повече шансове за победа. Не води до добро и съжителството със Заека.

Родените в годината на тигъра са хора на късмета. За азиатските народи тигърът е великолепен знак, олицетворяващ мощта на земята и защитата на човешкия живот. Даже имат поговорка – тигър у дома пази от три нещастия – крадци, огън и хитреци. Но ако в къщи има два тигъра единият трябва да изчезне!

[/accordion] [accordion title=”Заек (Rabbit)”]

Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното – добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само, за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.

Родените в годината на Заека са щастливци. Те са скромни, сдържани, добродетелни. Говорят добре и умеят да ценят себе си. Сред многото достойнства имат и недостатък – те са повърхностни. Обожават светските събирания, понякога сплетничат, но го правят тънко, внимателно и тактично. Те обичат да приемат гости, държат се светски, някои биха ги нарекли сноби. Педантични са и суетни. Те са консервативни, ненавиждат всичко което може да предизвика усложнения в живота им. Във финансово отношение винаги са щастливи. Ловки в бизнеса, добри спекуланти и сключват винаги изгодни договори. Имат успех в търговията, правото или в дипломатическата кариера.

Родените в годината на Заека обикновено не излизат лесно от релси. Те са спокойни и невъзмутими. В тях има повече сантименталност отколкото истинска чувствителност. Малката им лична неприятност ги разстройва повече от големите беди на другите. Могат да заплачат по незначителен повод, но бързо им минава. Меланхолията на жените родени в годината на Заека е нарицателна. Те са едновременно светски и скромни.

Родените в годината на Заека са услужливи към тези които обичат. Даже кантарът леко се накланя в полза на приятелите за сметка на семейството.

Добра партия за хората родени в годината на Заека са тези родени под знака на Овцата. Подходящи са също и родените в годината на Кучето и Глигана. Трябва да се избягва знака на Плъха.

[/accordion] [accordion title=”Дракон (Dragon)”]

Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция.Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.

Родените в годината на Дракона имат в излишък жизнени сили и здраве. Те са открити и честни, не са способни на дребнавости, лицемерие, злосоловие. Доверчиви са и лесно могат да бъдат измамени. Те са чувствителни, стремежът им към съвършенство ги прави взискателни както към другите така и към себе си. Често са раздразнителни и несдържани в думите си. Неудържими ентусиасти, те лесно се увличат. Те са горди, с различни способности, интелигентни, волеви, издръжливи и великодушни. Ползват се с влияние върху другите.

Каквато и професия да изберат – артист, лекар, свещеник, военен, политик те винаги ще блестят. В любовта често са обичани, но те рядко се влюбват. Поради тази причина и рядко изпитват любовно разочарование или мъка. Жените Дракон определено се ползват с успех сред мъжете.

Родените в годината на дракона рядко се женят млади, често остават без брак, защото са с вкус към необвързания живот. Те се чувстват щастливи сами.

Родените в годината на дракона могат да свържат живота си с хора от знака на плъха. Възможни са добри отношения и с хора от знака на змията. Трябва да избягват контакти с родени в годината на маймуната.

Мъжете дракон се привличат от жени родени в годината на змията. Неуспешни са комбинациите с куче и тигър.

В първата фаза на живота си драконите изпитват доста трудности тъй като изискват прекалено много от близките си. Артистичният им темперамент е причина и за много проблеми и във втората фаза от живота им.

Превъзхождащите обкръжението си дракони често са неразбрани. Те имат труден характер, страдат от неудовлетвореност. Според азиатските народи, знакът на дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество.

[/accordion] [accordion title=”Змия (Snake)”]

В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват: “Скъпа, вие сте истинска жена-змия!”. Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети. В любовта често пъти се “увиват” около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри.

Ако змията има лоша репутация в християнския свят, то в страните на Азия тя е почитана за мъдростта, прозорливостта си и волята си. Родените в годината на змията са склонни към дълбоки размишления, те са мъдри, образовани, имат страхотна интуиция. Мъжът змия е сантиментален и приятен, с чувство за хумор. Обикновено каквото започнат със сигурност, го довършват до край. Мразят провалите и макар и спокойни по натура вземат бързо решения. Жената змия е красива и често успехът в живота й се дължи именно на красотата. Родените в годината на змията се обличат изискано. У жените се открива даже мания към изискани аксесоари.

Родените в годината на змията не обичат да дават пари на заем. Склонни са към преувеличения. Когато правят на някого услуга толкова се привързват към него, че впоследствие могат да го задушат. Преди да се обърнете за помощ към някой от тях размислете, защото после може да съжалявате.

По отношение на парите, родените в годината на змията не трябва да се притесняват. Те винаги знаят или чувстват как да спечелят повече пари. Не са мързеливи и могат да вършат всякаква работа. Мъжете  змия са нетърпими и ревниви към партньорите си. И мъжете и жените винаги се стремят към извънбрачни връзки , които в повечето случаи им усложняват живота.

Добра комбинация са партньори родени в годината на змията и бика. Комбинацията с тигър е пагубна и за двата знака.

В първата фаза на живота си змията е относително спокойна. В последната фаза се проявява сантименталния и страстен характер и вкусът към приключения.

[/accordion] [accordion title=”Кон (Horse) “]

Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат – нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си. С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е  егоист – ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети. Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало.
Заслужава особено да се спомене годината на Огнения кон, която е през 60 години и общо взето е лоша за Конете: 1906, 1966, 2026 и т.н.

Родените в годината на Коня са представителни и умеят добре да се обличат. Обичат зрелища, театър, концерти, събрания, спортни състезания и всичко свързано с много хора на едно място. Умеят да правят комплименти, те са весели, грижливи, симпатични и се радват на популярност. Родените в годината на Коня преуспяват в политиката  от което изпитват дълбоко удовлетворение. Способни са не само на умствен, но и на физически труд. Повече ловки отколкото интелигентни, в действителност те не са уверени в себе си, което не им пречи да демонстрират високо самочувствие.

Родените в годината на Коня имат гореща кръв, лесно се поддават на гнева си, който често е необуздан.

В отношенията си с противоположния пол родените в годината на Конячесто проявяват слабост. Те могат заради любов да зарежат всичко и всекиго. Страстта на влюбените е толкова силна, че всички останали за тях стават безразлични. Поради тези причини, те често търпят неуспехи в живота си. Ако успеят да подтиснат тези си слабости те ще имат щастлив живот. Добър партньор на родените в годината на Коня са тези родени под знака на Овцата. Добри комбинации стават и с Тигър и Куче. Знакът който трябва на всяка цена да избягват е Плъх, особено ако мъжът е плъх, а жената е огнен кон, тогава драмите са неизбежни.

В първата и втората фаза от живота си Конете са неспокойни. В младостта си те зарязват семейството си и това не минава без неприятности. Тук трябва да се спомене и за годината на огнения кон, която се редува в период от 60 години. Такава година е неблагоприятна за всички родени в годината на коня – тях ги заплашват нещастия, болести, катастрофи.

[/accordion] [accordion title=”Коза/Овца (Sheep)”]

Елегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител. Сантименталният й живот е твърде неспокоен. Хората родени в годината на козата нямат особено чувство за отговорност. Те не са способни ръководители, даже когато са под добро влияние успяват да блеснат в пълна степен и да преуспеят. Имат вкус и талант.

Могат да бъдат добри специалисти и да изпълняват превъзходно работа свързана технически и артистични умения. Те са умни, но никога не свирят първа цигулка и в този случай това е за добро. Тяхната същност изпълнена с фантазии се нуждае от чужда, по-силна воля.

Овцата е женски знак. Хората родени под негово влияние мечтаят за спокоен живот и брак, богатство. От тях стават куртизанки, сутеньори, но също и велики артисти и писатели. Всичко зависи от късмета на конкретния индивид. Не стават за търговци. Говорят ту прекалено бързо, ту пък прекалено бавно и тежко и се изразяват метафорично.

На война те никога няма да бъдат победители, командири и даже войници. При лошо стечение на обстоятелствата са склонни сами да слагат край на живота си.

Когато стане въпрос за облекло, кулинария, комфорт, и въобще изискан стил те са ненадминати. Обичат да контактуват с артисти и хора на изкуството.

Любовният живот на хората родени в годината на Овцата е бурен и често изпълнен с проблеми. Идеални партньори за тях са родените в годините на Заека, Глигана и Коня. На провал е обречена връзката между  Овцата и Кучето. Капризите на Овцата ще забавляват Заека, Глиганът ще ги понася търпеливо, а Конят егоист просто няма да ги забелязва. Освен тези знаци, други мъчно понасят Овцата, особено Биволът.

[/accordion] [accordion title=”Маймуна (Monkey)”]

Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене, Маймуната успява да разреши всякакви заплетени проблеми. Притежава здрав разум и невероятно умение да заблуждава, да мами хората. Не се колебае да плете интриги, дори да послъгва, може да бъде нечестна, ако е сигурна, че ще остане безнаказана. Каквото и да прави обаче, хората не й се сърдят, тъй като Маймуната притежава много чар. Неин недостатък е, че е непостоянна, прекалено експанзивна, но чувството й за хумор компенсира с лихва минусите й.

Родените в годината на Маймуната свързваме с тези, които обикновено наричаме “душа на компанията”. Те имат чувство за хумор, но винаги са хитри и лукави. Те са любезни, даже услужливи, но в същото време и доста користни. Прикриват лошото си мнение за другите и се имат за нещо повече от тях. Те са интелигентни и имат жажда за знания. Винаги всичко са чели, всичко знаят и са в течение какво се случва по света. Обикновено се сдобиват с добро образование, имат прекрасна памет, помнят и най-малките подробности. Изобретателни са до крайност и са способни да разрешат и най-трудните проблеми. Имат възхитителната способност да правят останалите на глупаци.

Хората родени в годината на Маймуната са дипломатични и винаги се измъкват от сложни ситуации. Способни са и на нечестни постъпки стига да са уверени, че ще се измъкнат. Те са кариеристи, винаги имат своите основания и използват всички шансове. Въпреки отрицателните черти като тщеславие, измамничество и пр. хората от другите знаци търсят сближаване с тях заради проницателния им ум.

Хората родени в годината на Маймуната действат с голям размах, хитри са във финансовите сделки. Те са великолепни работници във всички области в които се изискват съобразителност и осведоменост. Обикновено постигат успех във всяко поприще като се започне от политика, дипломация, търговия, промишленост. Ако следват призванието си те винаги постигат слава и известност.

В любовта хората родени в годината на Маймуната обикновено не успяват да намерят щастие. Те са страстни, бързо се увличат, но и бързо се пресищат и започват да търсят нова любов. Най-добри отношения постигат с родени в годината на Дракона. Комфортни са съюзите и с Плъх, а отношенията с Овцата са непостоянни. Трябва да се избягват връзки с Тигър.

[/accordion] [accordion title=”Петел (Rooster)”]

Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни.Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични.Що се отнася до ексцентричността на Петлите, тя е само външна. Разбира се, те обичат да бъдат забелязвани, придават голямо значение на външния си вид, на облеклото, което често е екстравагантно, но дълбоко в себе си са консерватори. Самохвалковци, бъбривци, но приятни за околните. Привлича желанието им да направят повече, отколкото биха могли. Трудолюбиви, с дарба за земеделска работа и занаяти, преизпълнени с много идеи.

Родените в годината на Петела не се въздържат в изразите си и понякога държането им се определя като рязко или агресивно. Те говорят това, което мислят. Понякога тази откровеност е проява на егоизъм. Те са безразлични към уязвимостта на другите и смятат, че няма никаква причина те да бъдат щадени. Те обичат другите да ги забелязват. Мислят, че винаги са прави и знаят какво правят. Не се доверяват лесно, за сметка на това щедро дават съвети. Раздират се от абсурдни и неосъществими проекти, които винаги са изява на несбъднатите им мечти. Обичат да съзерцават, да мечтаят, да си въобразяват, че са герои, но това винаги става в уютна домашна обстановка. Понякога съзерцанието избива в мързел. Винаги говорят повече, отколкото могат да свършат.

Родените в годината на Петела са храбри и смели до степен да рискуват живота си с усмивка на уста.  Захващат се със задачи, които не са по силите им и след неизбежния провал, дълбоко се огорчават.

Родените в годината на Петела трябва здраво да работят, за да припечелват средства за живот, но ако полето на изява е благоприятно достигат до мечтаното богатство. Ако се поддадат на леността и мечтанието те се превръщат в онези философи, които се ровят в боклука на живота, стараейки се да обърнат вниманието на обществото към себе си. Реализират се добре в селското стопанство и в професиите които имат общо с други хора. Подлагат се често на финансови рискове. За голяма част от тях думите разорение, банкрут и катастрофа придобиват материално измерение. От тях никога не стават добри икономисти.

В любовта родените в годината на Петела трудно правят завоевания и трудно задържат до себе си партньорите си. Мъжът Петел обича общуването с жени сред които може да блесне и да бъде ухажван, но рядко стига по-далече. Жените Петел обичат компанията на други жени и предпочитат професиите в които преобладават представителките на нежния пол. И в трите фази от живота си петлите имат възходи и падения в както областта на финансите така и в любовта. Пътят им минава от бедност към богатство, от идеалната любов до най-отвратителните й проявления. В старостта си са щастливи.

Най-добрите приятели на Петлите са родените под знака на Бивола, Дракона и Змията. Зайците, напротив, им носят страдания, а съжителството на двама Петли под един покрив е направо непоносимо.

[/accordion] [accordion title=”Куче (Dog)”]

Като истински стражи, смятате за свое задължение да следите за спазването на реда около себе си. Не понасяте несправедливостите и сте готови да се борите дори срещу вятърни мелници, но рано или късно да възтържествувате. Притежавате критичен ум и способност бързо да преценяте във всяка ситуация кой е прав, кой заслужава доверие и кой не. В своето отношение към хората сте честни и открити – не таите задни мисли и не поставяте личните си цели над общите. Цените приятелите си и сте готови да пожертвате всичко свое в името на техния успех.

Трудолюбиви сте и обичате да постигате успехите в живота си, след като сте положили усилия за тях. Не приемате нищо даром и не се целите към главозамайваща кариера на всяка цена. Материалните придобивки също не са от огромно значение. Не ви пречи в моментите, когато те са малко, да се чувствате истински щастливи и благодарни на съдбата, че имате всичко останало, което ви кара да се усмихвате. Най-подходящи за вас са професии, носещи в себе си обществена отговорност – полицаи, съдии, прокурори. Всички могат да са сигурни, че ще се придържате към моралните ценности и никога няма да злоупотребите с властта, която са ви дали.

В личния си живот обичате да позволявате на половинката си да води в повечето ситуации. Оставяте на него/нея взимането на решения, но отстрани наблюдавате дали те са съобразени с вашите предпочитания или не. В момента, в който усетите, че той/тя започва да постъпва егоистично, сте готови да предизвикате грандиозен скандал и да внесете ред.

[/accordion] [accordion title=”Глиган/Прасе (Pig)”]

Ако в днешно време някой притежава качествата на истински рицар на честта, то това сте вие. Галантността и вниманието към околните са първите качества, които ви отличават от останалите. Приемате като въпрос на чест това да защитавате слабите и онеправданите, да не позволявате никой да се възползва от тях и да им помагате. Вашата отдаденост стига дори до наивност. Често се случва хора, които не са никак безсилни, да се правят на такива, за да изсмукват силите ви.

Рано или късно разбирате това, но отново забравяте да бъдете предпазливи и продължавате да се доверявате безрезервно на всички. Факт е, че в много от случаите с необикновената си искреност обезоръжавате противниците си и те започват да вярват на това, което им казвате. Имате способността да променяте хората към по-добро, карате ги да мислят заедно и то позитивно, вместо да се боричкат за пари или власт. С каквато и професия да се захванете, вие можете да успеете. Благодарение на чувствителността си бихте постигнали големи успехи в поезията, литературата или изкуствата. Приспособявате се бързо и когато приемете своите задачи лично, те се превръщат в истинска мисия, за която се борите до край. Обичате да бъдете добре осведомени и винаги първи разбирате новостите, с тази разлика, че рядко се възползвате от тях.

В личния си живот взимате решенията по-трудно. Обмисляте сериозно преди да се обвържете с някого, защото знаете, че това ще бъде за цял живот. Стараете се винаги да се грижите добре за семейството си и да им осигурявате всичко, от което имат нужда. Ако изобщо някога през живота си се стремите да спечелите пари, то ще бъде заради тях – за да им осигурите по-спокоен и добър живот. До себе си избирате половинки, които са по-здраво стъпили на земята. Допълването помежду ви придава един особен чар на вашата връзка – единият лети в облаците, а другият го следи от земята и внимава никой да не притеснява полета му.

[/accordion][/accordion_group]
By |2018-01-29T03:48:42+03:00януари 29th, 2018|Любопитно|
error: Content is protected !!