26. Бързи палачинки: Прибавете съставките в бутилка с помощта на фуния, затоворете капачката и разклатете добре! Загрейте тигана и с кръгово движение от средата оформете палачинката. Повторете докато сместа свърши.


27.Когато готвите в кухнята и не може да се разделите с телефона, фолирайте го с прозрачно фолио!


28.Обелете бързо и лесно чесън, с помоща на голяма купа с капак. Разклатете силно за около 1мин.


29.Мразите да белите сварени яйца? Поставете ги в купа с капак на половин пълна с вода , поставете яйцата и ги разгклатете няколко пъти.


30.Бърза закуска със спагети и кренвирши. Нарежете кренвиршите на парченца, продупчете ги със суровите спагетите и ги сварете в подсолена вода. Поръсете ги с подправки по избор и добавете кетчуп или сос по желание.


31. Запазете свежите подправки за още няколко дена! Поставите ги в чаша с вода и ги покриете с пликче.


32. Лесен начин да премахнете костилките от черешите е да ги поставите върху гърлото на бутилка и с помощта на клечка избутайте костилката през средата.


33. Друг начин за вакумиране. Поставете храната в закопчаващи пликчета, потопете ги в купа с вода и с ръка избутайте въздуха


34.Плачете ли докато режете лук? Ето инякои идеи: Използвайте много остър нож, Потопете лука в студена вода преди да го режете, Използвайте в близост вентилатор или запалете свещ в близост до дъската за рязане.


35. Нарежете картофите на тънки лентички, навийте ги в кръг и поставете в намазана тавичка (за мъфини) с зехтин. Поръсете с любими подправки и печете на умерена температура до готовност.


36. Лесен начин за изцеждане на сок от лимон е като го стоплите за около 20-30сек. в микровълнова.


Трикове в кухнятачаст 1 /  част 2  /  част 3