13.Запазете богатия аромат на ястието, като сервирате топлите ястия в топла чиния а студените в студена чиния (охладете в хладилник).


14.Как лесно да отделяте яйчен жълтък – използвайте празно шише стиснете го леко и засмучете жълтъка


15.Вкусни ледени кубчета – можете да направите вкусен лед за напитки с лимон и портокалови резени, листа мента и парчета от плодове замразени.


16.Хлябът ще остане свеж по-дълго, ако поставите ябълка в кутията за хляб или плика.


17.Хрупкави пържени картофи – изсушите ги с хартия преди пържене или ги стоплите за кратко в микровълнова.


18.Как да разберете дали яйцата са свежи или не? Потопете ги във вода, ако потънат са свежи, ако някое се издигне е развалено.


19.Най-лесния начин да обелите джинджър е да използвайте лъжица


20.Филийка с масло? Не се мъчете да разтапяте маслото в микровълнова(става течно) или да го стържете с нож, просто го настържете на ситно и намажете с лекота!


21.Ако сте загубили капачката на буркана или кутията, за да изолирате добре отново – надуйте балон и го сложете върху отвора на буркана, изпускайте въздуха постепенно докато балона запуши отвора.


22.Искате да вакумирате продукти, но нямате машина? Използвайте закопчаващи пликчета и изсмучете въздуха със сламката, след което издърпаите бързо и закопчайте пликчето.


23.Ледено кафе (ice cofee)? По-добрия вариянт от чист лед в кафето е (замразено) кафе на кубчета, добавяте топлото кафе и прясното млякото към 2-3 кубчета


24.Обичате да ядете пуканки! Предлагаме ви да изрежете с нож едната плоска страна на плика(като капак) и отворите.


25.Парти Чипс! Срежете с нож леко средата и с кръгово-издърпване на опаковката, оформете елипса.
Трикове в кухнятачаст 1 /  част 2  /  част 3