• 350гр. Пилешко филе
  • 1 гл. Лук
  • 1бр. Червена чушка (камба)
  • 2 цели стръка целина
  • 150мл. Мляко (Кисело или Прясно – по желание)
  • 100гр. Сирене
  • 1 яйце
  • Сол и Пипер на вкус
  • Зехтин

  • Сварете пилешкото филе в осолена вода.
  • Оставете пилето да се охлади и след това го нарежете на кубчета.
  • Изчистете всички зеленчуци.
  • Нарежете лука на ленти, Чушката на кубчета и целина на парчета. След това ги изпържете в зехтин.
  • Смесете зеленчуците с пилето (разбъркайте) в тавата за печене.
  • Разбийте яйцето с млякото и сиренето, може да добавите и малко брашно (1 ч.л.)
  • Изсипете заливката върху пилето.
  • Печете за около 10-15 минути.