10. Koenigsegg Regera – $1.9 милиона

Regera е изградена около 5.0-литров турбо V8, който използва 1100 конски сили. Останалата част от задвижващия механизъм е блестящо отклонение от нормата: Regera използва нещо, наречено Koenigsegg Direct Drive система, при което към двигателя е свързан малък електрически мотор с хидравличен съединител, който действа като двигател за изстрелване.  На всяко от задните колела има собствен електрически мотор, който изтласква с около 700 конски сили всички колеа.


9. Ferrari LaFerrari Aperta — $2.2 милиона

Откритата на миналогодишното автомобилно изложение в Париж, Ferrari LaFerrari Aperta е най-бързата версия на Ferrari, произведена някога. Aperta използва революционен задвижващ механизъм, за да създаде около 1000 конски сили: 6.3-литров Ferrari F140 V12, комбиниран с HY-KERS кинетична енергийна система за повторно улавяне на кола от Formula 1. Но липсата на покрив – и леко увеличение на теглото – изискваха някои критични промени в колата: Aperta’s има по-ярка предна въздушна стена, за да увеличи натиска надолу, радиаторите са наклонени надолу за да насочат въздушния поток.


8. McLaren P1 GTR — $2.59 милиона

Мощността от 1000 к.с. P1 GTR е една от най-скъпите автомобили в света. Той разполага с хибридно задвижване, ”изтръгнато” от дръзката кола P1, но се различава. P1 има разнообразни програми за шофиране (е-режим, нормално, спортно, писта и състезание, както и бутон за цялостно усилване и бутон Instant Power Assist System), GTR има набор от опции , Той има фиксирана височина на въртене на окачването, фиксирано задно крило, което може да използва система за намаляване на съпротивлението и специално проектирана изпускателна система. Колата достига  362/км в час и достига от 0 до 60 за 2,4 секунди.


7. Bugatti Chiron — $2.9 милиона

Вейрон – веднъж сред най-скъпите автомобили в света – е изчезнал. На негово място, Bugatti Chiron, още по-скъп. Също така по-бърз, по-усъвършенстван и по-мощен от Veyron, Chiron може да се похвали с подобен четирицилиндров турбокомпресор W-16 8.0-литров двигател, но той се е раздвижвал с вече е 1500 к.с. – 300 повече, отколкото дори Super Sport , най-бързият модел на Veyron. Максималната скорост на Chiron е ограничена само до 420/ км в час. реалната му максимална скорост все още не е била тествана.


6. Pagani Huayra BC — $2.8 million

Версията изглежда и звучи като Huayra: двигателят все още се захранва от AMG и остава 6.0-литров V-12 бит-турбо, който е настроен от Pagani, за да ви донесе 790 конски сили и 811 кг. на въртящия момент. Цялата тази магия се движи чрез триножните задвижващи валове, разработени чрез прототипната програма на Льо Ман, към задните колела посредством седемстепенна трансмисия Xtrac. Имаш ли това? Самата предавка се управлява от електрохидравлично задействане и синхронизатори от въглеродни влакна.


5. Ferrari Pininfarina Sergio — $3 милиона

Благодарение на рамката от въглеродни влакна, ръчно изработеният Sergio е пълен 330 лири по-лек от този, който вече е подсилен с 458. Разположен в двуместна конфигурация, тя приема още повече концепцията на открито. Когато Ferrari 458 Spider няма покрив, Sergio няма покрив, няма странични прозорци и предно стъкло. Това прави силата на този 4.5-литров двигател F136F V-8 с естествен аспиратор – същият използва и 458 Spider – още по-силен.


4. Aston Martin Valkyrie — $3.1 милиона

Двигателят е 6.5-литров V-12 с естествен аспиратор, приспособен към рамката от Cosworth, и е направен, за да постигне магическо съотношение мощност / тегло 1: 1. Valkyrie не е кола за случайни купувачи на суперавтомобили. Марек Райхман, дизайнерът на Aston Martin, каза, че колата, която има инсталирана заедно с двигателя хибридна батерия на Rimac, има 1000 конски сили.


3. Lamborghini Veneno Roadster — $3.3 милиона

Задвижва се със 740-к.с., 6.5-литров V-12 със седемстепенна автоматична ръчна скоростна кутия ISR с единичен съединител, която се намира в купето Veneno. Това е трудна трансмисия и тази, която получава много топлина сред любителите. Ако има място за подобрение в кола с екстри, която струва повече от частен  самолет 🙂


2. Lykan HyperSport — $3.4 милиона

Той е задвижван от средно-заден, монтиран, двулитров турбо 3.8-литров шест-шест боксера, който изстрелва около 780 конски сили през задните колела. Старт от 0-62 за 2.8 секунди и има максимална скорост от 386 / км. в час. Фаровете са изработени от 240 диаманта с диаметър 15 карата. И това прави тази една от най-скъпите автомобили в света.


1. McLaren P1 LM — $3.7 милиона

Какво да кажем за най-скъпата кола за 2017? Уникална! Пдобен на McLaren P1 GTR и McLaren F1 автомобил, LM има златно покритие в отделението за двигателя. И двигателят, който се обгражда със злато, е 3.8-литров турбо V-8. В комбинация с трите електрически мотора, разпръснати между двигателя и задните колела, P1 LM произвежда героична мощност от 1000 конски сили. Тези подробности може да не разграничават кола от този списък, който има високи стандарти за мощност. Килата се отличава, колко е умена. Аеродинамиката оживява на пистата. Модифицирано задно крило и разширен предния сплитер се свързват заедно с гмуркачите, които генерират поразително 40% увеличение на натиска върху P1 GTR. Всяка една част от колата е с уникално добро качество на материала за времето си.