Домашни палачинки

  • 2бр. яйца
  • 400мл. Прясно мляко
  • 2ч.ч Брашно (приблизително)
  • щипка сол
  • масло или олио

  • В купа разбийте яйцата със солта.
  • Добавете с бъркане млякото и постепенно добавете и брашното.
  • Бърка се до получаване на хомогенна смес, добавете 1-2 супени лъжици олио.
  • В загрят тиган намазан с олио или масло се изсипва,черпак със сместа от центъра към краищата по цялата основа, трябва да е равномерно разпределено.
  • Палачинката се оставя да се пече няколко секунди, докато краищата и се отделят леко.
  • Обръша се с помощта на дървена шпатула.
By |2018-01-10T09:50:15+00:00януари 10th, 2018|Други, Хранене|
error: Content is protected !!