Печено пиле с бира – Monte

  • 700гр. / 1.200кг. – Пилешко месо с кожа 
  • 50гр. – Олио
  • 250/300гр. – Бира
  • Вода
  • Черен пипер на вкус
  • Сол на вкус

  • Цялото пиле се нарязва на части: бутчета, гърди и др. (Поставя се с кожат нагоре в тавата). Може да купите пилешкото месо на части.
  • Сипвате водата в тавата – ”на половина да покрива пилешкото” около 2 пръста височина. Добавят се олиото, Черния пипер и Бирата след което леко разбърквате всичко.
  • Печене на фурна: 190/220 градуса – до готовност.
  • По време на печене може да го поливате с голяма лъжица, за да стане по свежо.
Сподели

By |2018-02-12T06:10:57+00:00януари 3rd, 2018|Основни ястия, Хранене|Коментарите са изключени за Печено пиле с бира – Monte

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти