Cadillac One на Американският президент

Cadillac One – е официалната държавна кола на президента на Съединените щати. известен още като “The Beast” – ”Звярът”

Сегашният модел на президентската държавна кола е уникален Cadillac, построен върху платформа за средни товарни автомобили. Автомобилът е оборудван с много животоспасяващи, офанзивни и защитни мерки и е изграден според стандартите на тайните служби на Съединените щати. Когато карате в държавната кола, президентът е откъснат от външния свят, но разполага с широка комуникационна техника от 21-ви век.

Теглото на лимузината е приблизително 7,5 тона, благодарение на теглото на автомобила, той може да достигне само 97 км/ч

Cadillac One – The Beast  на Обама  (от 2009г. ) е мобилен бункер, изработен от стомана, керамика и титан. Тя е предназначена да предпази президента от различни атаки и да служи като мобилен команден център в случай, че Белият дом трябва да бъде евакуиран.

Барак Хюсеин Обама –  роден на 4 август 1961 г. е американски политик, който е служил като 44-ти президент на САЩ от 2009 г. до 2017 г. Той е първият афроамериканец, който е президент.

Звярът има багажник, но не е предназначен да държи багажа на президента. Вместо това, в багажника разполага с аварийно захранване с кислород и противопожарно оборудване. Също така се говори, че в багажника има бутилки кръв, които отговарят на кръвната група на президента Обама, в случай че е необходима спешна трансфузия.

Сегашният модел на лимузината струва около $ 1,5 милиона. Президентският държавен автомобил се поддържа от тайните служби на Съединените щати.

Вратите на президентската държавна кола нямат ключалки; пътят за отваряне на вратите на пътниците на лимузината е тайна, известна само на тайните служби. Вратите на Звяра са толкова тежки, колкото вратите на кабината на самолета 757. Те са снабдени с бронирано стъкло, което е с дебелина 5 инча / 13см. и има над осем инча обшивка.

Гумите на Звяра са силно защитени от пробиване или сплескване, направени специални колела подсилени с кевлар – (Кевларът е органичен полимер, пара-арамидно влакно, устойчиво на влага и гниене. Издържа на температура до 450 °С, като над тази температура сублимира. Тези качества го правят незаменим в производството на бронирани жилетки, работни облекла, подложки за дискови спирачки, топлоизолации и фитили за факли, както и в производството на автомобили и на военната техника). Освен това, ако нещо изгори гумите – няма проблеми, защото Звярът може да кара на къси разстояния само на стоманени джанти, благодарение на специални устройства с плоска повърхност.

Резервоарът за гориво на лимузината е брониран, за да отблъсне куршумите. Като втора линия на защита, облицовката на резервоара е изпълнена със специална пяна, която я предпазва от експлозия, дори ако поддържа директен удар. Това е същата технологична раса, която автомобилите използват, за да запазят газовите си резервоари да експлодират при сблъсък.

Подсилената, пет-инчова стоманена плоча, за която се казва, че се движи под колата. Това защитава президента в случай, че на колата е поставена бомба, граната се търкаля под колата или колата се преобърне от мина.

Също в колата има оптика за нощно виждане, оръдие със сълзотворен газ, бордови резервоари за кислород. Звяра, може да задейства “многоспектърни инфрачервени димни гранати като противоположна мярка за нападение от гранати или противотанкови ракети. Лимозината се затваря херметически и предпазва от атаки на химически оръжия и радиация. Може да активира газ за разпръскване на гневна тълпа около колата и много други които само тайните служби знаят.

Подобно на Военновъздушните сили, Звярът позволява на президента да върши работата си дори в движение. Той може да остане спокойно свързан с бюрото си, което включва лаптоп с сигурни Wi-Fi възможности, както и сателитен телефон с директна линия към Пентагона и вицепрезидента. Комуникационното оборудване в автомобила се поддържа от Агенцията за комуникации в Белия дом.

Ако се случи немислимото и ядрената война избухне, докато президентът Обама е в звяра, той е готов да тръгне. Президента може да се свързва с отдела за отбрана и сателита да изпълнява командни функции. Чрез този спътник президентът може да изпраща и получава съобщения за спешни действия чрез специален канал, който му позволява да разрешава и насочва освобождаването на ядрено оръжие.

Колко ядрени оръжия имат ли САЩ? 2017 От 8 юли Съединените щати разполагат с 6,800 бойни глави, способни да изравнят с земята която и да е страна. При активирането могат да предизвикат глобална катастрофа.

Шофьорът на президентските лимузини не е само един от агентите на “Тайните служби”. Той трябва да бъде обучен в CPR и да има специализирано обучение по техники за избягване на шофиране, включително и легендарния J-turn. Също така известен като “повода на лунния мозък”, базиран на маневра bootlegger driving, J-turn може да обърне колата на 180 градуса, докато водачът пуска двигателя по едно и също време. Не го опитвайте у дома.

Предполага се, че Белият дом поддържа приблизително дванадесет екземпляра от настоящата кола. Излезлите от употреба президентски държавни автомобили се демонтират и унищожават със съдействието на тайните служби, за да предотвратят разкриването на техните тайни от външни лица.

By |2017-11-03T03:00:51+03:00ноември 3rd, 2017|Любопитно|
error: Content is protected !!