За пореден път през 1963 г. серията на Форд преживява пълен ремонт, като Country Squire остава премиер комби. Споделяйки нивото на тапицерията на Galaxie, то наистина беше най-доброто.

Форд описва “Държавните скуайъри” като аристократи на света на вагоните. С отличителните симулирани дървени облицовки и интериорен лукс, маркират този крал на вагоните.

Задвижващият се прозорец на задната врата беше стандартен. Това може да се задейства от седалката или от външно управление на вратата на багажника. Като предпазна мярка за безопасност, прозорецът трябва да се свали напълно, преди вратата на багажника да се отвори.

Country Squires се наслаждава на блясъка на интериора на Galaxie, който се вижда тук с бежовия си винил. Стандартното оборудване включва: килими от копринен полиестер, електрически часовник, прозорец на заден капак и дори резервни светлини.

Има 91 1/2 кубически фута товарно пространство, като товарният под се простира на 10 фута с отворена врата.

Мощността идва от 352 кубически инчов V8 Interceptor двигател, произвеждащ 220 конски сили. Това е съчетано с автоматична трансмисия Cruise-O-Matic – опция от 320 щ.д. по време на покупката

Country Squire е с дължина 209.9см “с междуосие 119см” и широка 79.9см “.

Форд продаде 19,922 6-пътнически Squires на страната през 1963 година.