Този 1961 Chrysler 300G Convertible може да бъде описан само като зашеметяващ. Вниманието към детайла е невероятно. Автомобилът е построен в завода “Джеферсън”, Детройт, Мичиган и боядисан в черно с интериор жълтеникавокафяв.

Chrysler направи няколко промени от оригиналния 300F, решетката, която преди това беше по-тясна в горната част, сега e обърната, а фаровете, които бяха разположени една до друга, бяха натрупани и наклонени навън на върха.

Макар че тази кола има впечатляващ набор от перки, това ще бъде последната година за перпендикулярен външен вид на Виржил Екнер.

Като водещ модел моделът 300G е снабден със сервоусилвател, спирачки и прозорци, тахометър, подплатено табло, водоустойчиво запалване и централни облегалки за облегалки както отпред, така и отзад.

Мощността идва от оригиналния 413 кубически инч V8 с индукция на Ram, която е свързана с 3-степенна автоматична трансмисия TorqueFlite с бутон. Въпреки че това са красиви луксозни автомобили, те имат много сурова енергия. Този двигател произвежда 375 конски сили при 500 оборота в минута.

Много стилен интериор с бутони върху таблото – включително радио и трансмисия. Това наистина е луксозно брутален. Няма толкова много автомобили, които да са луксозни и със сигурност не с тази мощност под качулката.

Това са много впечатляващи автомобили в момента, да не говорим за това през 1961 година. Те със сигурност бяха много бързо за своето време.

Chrysler произвежда само 344бр. – 300G конвертируеми за 1961 г. на основна цена от $ 5,841. Тази кола се радва на няколко допълнителни екстри, закупени, когато колата е поръчана нова. А именно: електрическа седалка ($ 102), дефлер за задното стъкло ($ 21), диференциал Sure Grip ($ 52), оцветено стъкло ($ 43) и радио “Golden Touch” ($ 124). Това е впечатляваща кола!