Тиквички по гръцки

  • 3 бр. тиквички
  • 1/2 чаша царевично брашно
  • 1/2 чаша пшеничено брашно
  • сол
  • олио за пържене

сос

  • чесън на прах
  • кисело мляко
  • копър

Тиквичките се измиват, обелват и нарязват на много тънко по дължина. За целта може да се използва белачка за зеленчуци. Лентичките се слагат в купа студена вода, добавя се лед и така престояват десетина минути. По този начин след като се извадят от купата и изпържат, стават много хрупкави.

В чиния смесваме брашната, сол и 1/2 ч.л. чесън на прах за леко чеснов вкус. Овалваме всяка лентичка в панировката от двете страни и пържим в сгорещено олио, съвсем за кратко.

Поднасяме с млечен сос, приготвен от кисело мляко, чесън и копър.

 

By |2019-01-10T02:03:58+00:00октомври 2nd, 2017|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!