Как се филетира риба?

Как да нарежа рибата на филета?

Ето един от начините!

  • Разрежете месото под хрилете до гръбнака (може и цялата глава да махнете)
  • Направете плиткo рязане отзад на главата по горната част на гръбната перка до опашката.
  • Остъргвайки ножа над костите, за да освободиш най-горното филе. (може да движите ножа легнал, по-гръбнака като упора)

  • Освобождаване на най-горното филе от рибата.
  • Нарежете точно под гръбната перка от главата до опашката второто филе.
  • След което по същия начин, както първото разрязване освободете второто филе.

  • Подрязване на коремната страна на филето, за да се премахне излишната мазна кожа.
  • С движение на пръста в средата на филето намерете костите една по една
  • Извадете ги внимателно с помощта на кухненска пинсета.

Филетиране на цяла Сьомга от суши майстор

 

By |2018-02-12T06:15:40+03:00септември 20th, 2017|Информация, Хранене|
error: Content is protected !!