Онлайн магазините са специално подбрани, повечето са най-популярните в света. Всичките са много добри и си заслужава да ги пробвате 🙂


 AliExpress.com е онлайн услуга за търговия на дребно, съставена от малки фирми в Китай и на други места, предлагащи продукти на международни онлайн купувачи. Тя е собственост на Alibaba. AliExpress е най-посещаваният сайт за електронна търговия в Русия.  Улеснява малките предприятия да продават на клиенти от цял свят и, точно както в Amazon, може да се намери почти всичко за продажба. Сайта е подобен на с eBay, тъй като продавачите са независими, като използват Aliexpress като домакин за продажба на потребители и други фирми.

 


 GearBest.com е един от популярните в последно време китайски онлайн магазини. В GearBest можете да се насладите на следните предимства- страшно богат избор на стоки, атрактивно ниски цени, лесна регистрация и разплащане.  Всичко това се допълва с безплатна доставка до цял Свят и непрестанни промоции и кодове за отстъпка, които правят цените още по-примамливи. Още един плюс на GearBest е европейският им склад – продуктите пристигат до България много по-бързо.

 


www.wish.com  е онлайн платформа за електронна търговия, която улеснява транзакциите между продавачи и купувачи. Wish е основана през 2010 г. от Piotr Szulczewski и Danny Zhang. Wish се управлява от ContextLogic Inc. в Сан Франциско. Платформата използва технологии за сърфиране, които персонализират визуално пазаруването за всеки клиент, а не разчитат на формата на лентата за търсене. Продаваните продукти обикновено са по-малки артикули, които се доставят по-евтино, подпомогнати от споразумение между China Post и пощенската служба на САЩ, което намалява разходите за доставка на стоки с тегло под 2-кг.

 


 Amazon.com, Inc. е базирана в САЩ транснационална компания, с основна дейност електронна търговия. Компанията, чиято централа е разположена в Сиатъл щат Вашингтон е най-големият онлайн магазин в САЩ. Компанията Амазон е създадена през 1994 г. от американския предприемач Джеф Безос, а през 1995 г. стартира сайтът. Компанията е наречена в чест на реката Амазонка, най-пълноводната в света. В началото на сайта се продавали само книги. През юни 1998 г. магазинът започва да продава музикални дискове, а през ноември същата година – и видео продукция. По-късно в асортимента се появяват MP3-записи, програмно осигуряване, видеоигри, електроника, облекло, мебели, хранителни продукти и играчки.

 


www.ebay.com e уебсайт за онлайн търговия. Стоките са предлагани под формата на търг (наддаване) или директна продажба на установена цена. Участници са както частни лица, така и големи фирми. Всички те имат възможността да продават или купуват стоки чрез eBay. Стоките могат да бъдат, както нови, така и употребявани (втора ръка). eBay е известен с това, че цената на доста от стоките (също така и новите) е значително по-ниска от пазарната. Търговията се осъществява по цял свят, начините за заплащане са няколко вида. Най-новият и сигурният от тях е PayPal, останалите са добре познатите банков превод, пощенски запис и с кредитна карта


 www.banggood.com Качество и добро обслужване, цени на едро за над 200 000 продукта. Безплатна или ниска цена за доставка! гаранция за плащане. VIP привилегии. $ 50 абонамент купон. глобални складове. Banggood има партньорства с много професионални международни корабоплавателни компании, за да предложи бърза и удобна доставка от врата до врата до повече от 200 страни. Banggood предлага повече от 40 различни сигурни начина на плащане, от Кеш при доставка до Кредитна карта, плащането ви е безопасно, сигурно и удобно.

 


www.joom.com Пазарувайте сделки и спестете от хиляди модни аксесоари, дрехи и лайфстайл продукти и вземете БЕЗПЛАТНА доставка – с Joom. От аксесоари с ниска цена за дома, бижута или дори специален подарък, ние добавяме чисто нови предложения всеки ден! Прегледайте продуктите и прочетете отзиви – вижте реални изгледи на клиенти и сами оценете продуктите, така че да знаете, че винаги пазарувате за най-доброто. Joom предлага само квалифицирани продавачи с висококачествени продукти. Искаме да сте напълно щастливи, когато купувате оферти от нас, така че ако промените решението си и искате парите си обратно, Joom ще ви върне пълно възстановяване.

 


 www.emag.bg е онлайн магазин. В него може да закупите над 230 хиляди артикула, разделени в 12 основни категории. Предлагат на своите клиенти удобство и коректност при пазаруването  от тях чрез различни услуги. Потребителите могат да проверят пратката преди да я за заплатят, да изплащат на вноски, както и да върнат закупен продукт в рамките на 30 дни. Всички предлагани продукти имат гаранция и сервизно обслужване при повреда. Доставката на продуктите е с куриер, а при поръчка на книги или продукти над 40 лева, има безплатна доставка.

 


www.olx.bg  e сайт за безплатни обяви. Тук може да намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача. Ако искаш да купиш нещо – може да намериш атрактивни предложения на цени, по-ниски, отколкото в магазина. Ако искаш да продадеш нещо – можеш да добавиш обява бързо, лесно и безплатно (до определен лимит) и да пуснеш за продажба практически всичко, за което се сетиш.

 


  www.get.bg  е първият Български интернет хипермаркет. Започва работа през 2000 г. и постоянно се стреми да предлага голямо разнообразие от стоки. Над 15 години опит в интернет търговията.Всички пратки пътуват застраховани, имате право да върнете стока до 14 дни. Печелите бонус точки с всяка поръчка. Можете да направите и поръчка на някой от телефоните в сайта!

Другивиж указател

Информация за пазаруване от чужбина за България/ 20.09.2017

 • На митница може да бъде задържана всяка една пощенска пратка, включително и такава, която е на стойност по-ниска от 30 лв. За тези пратки не се дължи ДДС
  Останалите пратки, чиято стойност надвишава  30 лв. се освобождават от митница след заплащане на ДДС за пратки до 300 лв, а за тези над 300 лв. мито (ако има такова) + ДДС.
  Пощенска такса за тях е 3,50 лв на пратка.
  Куриерските пратки почти винаги се задържат на митница.
 • За да пазарувате от чужбина ви трябва ЕОРИ номер от агенция митници!
 • Друго важно е преди да започнете да купувате е да си попълните адрес за доставка в профила и да изберете филтъра – доставка до България, понеже има продукти в някои сайтове не може да се доставят до БГ!
 • Почти всички стоки в китайските сайтове имат безплатна доставка, която пристига в с Бългаски пощи и отнема  14-20 дена пътуване (средно).
 • При по-скъпите стоки се заглеждайте дали е включено ДДС/мито ( Мито е такса за внос или износ на стока от една държава в друга), за да не се изненадате от крайната цена. Средната цена за доставка за предмет от Amazon и eBay до България е 20$ за 2017г. След като пристигне в БГ не е изключено да имате още една доставка около 7лв. от българска куриерска фирма.
 • За пратка на стойност до 15 евро не се дължи мито и ДДС.
 • За стоки между 15 евро и 150 евро не се дължи мито, но трябва да се заплати ДДС в размер на 20%.
 • За пратки над 150 евро дължа както мито, така и ДДС.