7 невероятни туристически дестинации, които вероятно не знаете, че  съществуват.

част 1 / част 2 / част 3

1.Семейството Champey в Гватемала е рай за онези, които търсят тюркоазени води, скрити сред буйни пейзажи. Въпреки, че ездата може да е неравна, след като пристигнете, ще намерите варовиков мост с поредица от естествени басейни, които осигуряват хладни води, идеални за плуване.


2.Потопете краката си в горещите извори на Rotorua, град Нова Зеландия, известен със своите гейзери, термални извори и басейни с кални бали. Той е наречен “Sulphur City“, а посетителите могат да вземат участие и във водните спортове в многобройните езера в региона.


3.Setenil de las Bodegas  мрежа от пещери, разположени в скалите над Рио Трежо в Испания. Днес нейните бели къщи са построени в тази мрежа, а някои дори имат скални покриви. Районът е дом на барове, ресторанти и забележителна храна.


4.Пътуване до Namaqualand, сух район, който се простира на около 600 мили в Намибия и Южна Африка. Всяка пролет, безплодната област внезапно се запълва с оранжеви и бели маргаритки, създавайки един от най-сюрреалистите пейзажи в света.


5.Открит през 1836 г. от ловец, френската Grotte de St Marcel d’Ardèche е дом на почти 200 000 фута известни проходи. Тук пътниците ще намерят подземна мрежа от водни басейни и спиращи дъха скални образувания.


6.Rangiroa е масивен, пръстеновиден коралов остров в Френска Полинезия, известен със стридите, които произвеждат черни перли. Има и някои от най-добрите гмуркания в света, а посетителите могат да видят делфини, манда лъчи, зелени морски костенурки и акули.


7.Малкият град Castelluccio di Norcia се намира близо до Norcia в Умбрия, Италия. Градът е известен със своя блестящ изглед на цветя, които цъфтят от края на май до началото на юли.

част 1 / част 2 / част 3