8 Невероятни туристически дестинации 2/3

8 невероятни туристически дестинации, които вероятно не знаете, че  съществуват.

част 1 / част 2 / част 3

1.Тези, които посещават Blagaj, село в Босна и Херцеговина, често се страхуват от величествената гледка на манастира “Благай теке”, построен за култовете на Дервиш. Посетителите могат да се насладят на дървения си интериор или да се насладят на студена напитка, докато гледат към удивителната река Буна.


2.Първоначално Малтийското Popeye Village е създадено за сцена от филма “Popeye” от 1980 г., преди да бъде възстановен в тематичен парк. Комплектът е създаден с помощта на дървесни стволове, внесени от Холандия и около 2000 галона боя. Днес посетителите могат да се насладят на разходка с лодка, винарна и водни батути.


3.Dongchuan Червената земя се намира в град Xintian в Китай и е известен със своя удивителен червен нюанс. Почвата в района съдържа окислено желязо и минерали, които произвеждат цвят, а цъфналите растения през годината допринасят за цветната гледка.


4.Вратата на ада, разположена в Derweze, Туркменистан, е огромна дупка от огън, създадена, когато геолозите случайно попаднаха в пещера, покрита с природен газ. Те изгоряха дупката, надявайки се, че огънят ще използва цялото гориво, което изтече и неизбежно ще изгори, но продължава да гори до този ден.


5.Остров Flores, разположен в най-западната точка на архитектурата на Азорските острови край бреговете на Португалия, получава името си от богатите диви цветя, които обграждат района. Той също има естествени горещи извори и лагуни, които правят плуването релаксиращо.


6. Giola е естествен басейн, разположен в района Астрис на Гърция. Посетителите ще трябва да вървят по пътека, за да достигнат до нея, но щом го сторят, те могат да се насладят на воден резервоар със зашеметяващо чисти води.


7.Полюбувайте се на зашеметяващата неогетическа архитектура на светилището Las Lajas Sanctuary, която пресича ждрело на границата между Колумбия и Еквадор. Осевен пейзажа, на височина 150 метра над реката, между буйни скали и водопади, има също и великолеп интериор.


8.По време на дъждовния сезон Националният парк Lençóis Maranhenses в Маранахо, Бразилия, е незабравима гледка. Благодарение на почти ( 47 инча дъжд ) всяка година се формират басейни между масивните дюни, създавайки хиляди ясни лагуни. Най-доброто време за посещение е между юли и септември, когато басейните са най-пълноценни.

част 1 / част 2 / част 3

By |2017-05-30T02:23:38+02:00май 30th, 2017|Кътчета|
error: Content is protected !!