8 Невероятни туристически дестинации 1/3

8 невероятни туристически дестинации, които вероятно не знаете, че  съществуват.

част 1 / част 2 / част 3

1.Покрит под повърхността, скритият плаж на ”Мариета” острови е таен плаж с кристално чисти води, до които тористите могат да имат достъп с плуване или каяк през дълъг воден тунел.


2.Huacachina е пустинен оазис, разположен на пет часа южно от Лима, Перу. Дупката за напояване някога е била популярна за бягство от горната класа, сега се е превърнала в спирка за туристите, които идват тук, за да се насладят на дейности като пясъчна борба и каране на бъги в дюните.


3. Австралийското езеро Hillier поддържа живия си розов цвят целогодишно. Причината за цвета остава загадка, макар че някои казват, че това може да е резултат от високото си съдържание на сол, съчетано с присъствието на розови бактерии.


4. Silfra fissure – разположена в националния парк Thingvellir на Исландия, е едно от местата, където посетителите могат да плуват между два континента. Не само, че е дом на някои от най-чистите води на света, но в някои случаи пространствата са толкова тесни, че плувците могат действително да докоснат континенталните плочи както на Северна Америка, така и на Европа.


5. През 1600 г. Isola Bella се превръща от някога безплодна скала в средата на езерото Маджоре, Италия, в цъфтяща градина и дворец. Освен двореца, районът е известен със своите зашеметяващи барокови градини.


6. Мраморните пещери, разположени на полуостров, граничещ с езерото Генерал Карера в Чили, са спираща дъха мрежа от пещери, където хиляди години вълни, измиващи се от калциев карбонат, са образували въртеливи мраморни мотиви върху стени на пещерите.


7. Pangong Tso е езеро, което се простира на повече от 60 мили от Индия в Китай, което го прави едно от най-големите езера в Азия. С чисти води, които отразяват красиво планинската си обстановка, езерото е забележителна гледка, от която могат да се насладят посетителите.


8. Малко рибарско селце, разположено на около 200 мили западно от Форталеза в Бразилия, Jericoacoara е мястото, където улиците са покрити с пясък, а плажовете се простират на мили във всяка посока. Сънливият плажен град привлича кайт-сърфисти и уиндсърфи от цял свят.

част 1 / част 2 / част 3

By |2017-05-30T02:22:24+03:00май 30th, 2017|Кътчета|
error: Content is protected !!