Люти чушки с копър и чесън

Люти чушки с копър и чесън

  • 200 грама люти чушки
  • 2-3 с.л. олио
  • 5-6 с.л. оцет
  • сол на вкус
  • 2-3 скилидки чесън
  • няколко стръка копър
  • няколко стръка магданоз – добавка (по желание)

  1. Чушките се опукват на котлона (ако котлонът го позволява) или във фурната на висока температура.
  2. След това се оставят да изстинат и се заливат с олиото, оцета, смачканият чесън и солта.
  3. Добавя се магданоза или копъра
  4. Чушките се оставят в буркан, кутия или купа за поне няколко часа в хладилник, за да се овкусят добре.
  5. По желаете може да добавите 100мл. вода да си топите повече 🙂

Рецепта 2

  • люти чушки 8 – 10 бр.
  • чесън 4 – 5 скилидки
  • магданоз – 3 стръка
  • сол – на вкус
  • олио – 2 – 3 с.л
  • оцет – 2 – 3 с.л
  • захар – щипка
  1. Изпичате чушките – скара, тиган, фурна има и вариант да ги запържите вместо печене
  2. Докато се пекат чушките, в едно бурканче нарязваме подправките, сипваме и олиото, оцета и сол, затваряме бурканчето и разклащаме.
  3. Щом чушките се изпекат, ги изваждаме и ги слагаме в бурканчето, затваряме го, разклащаме хубаво и ги оставяме да се мариноват за 5 минути, като на няколко пъти ги разклащаме хубаво.
Сподели

By |2018-12-10T14:04:04+00:00май 26th, 2017|Други, Хранене|Коментарите са изключени за Люти чушки с копър и чесън

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти