Маринати за свински пържоли 10

Съвети и идеи за по крехко месо – вие избирате! 🙂

  • Начукайте пържолите (леко с назъбен чук)  – така те стават по равномерно изпечени и по-крехки (пилешки и свински). Внимавайте да не ги накъсате и да не са много тънки.
  • Мариновайте месото от 2-12ч. в хладилник – маринатите правят месото крехко!
  • Маринатите са доста издръжливи и може да ги използвате най-малко 3 дена.
  • Съхранявайте маринатата в хладилник от 0 до 4 градуса!
  • Може да импровизирате винаги и  да направите марината по-ваш вкус ”уникална”.
  • Бавното готвене, също прави месото крехко
  • Покрийте пържолите след печене в купа или съд с капак (да се задушат за 2-5мин.) – стават крехки.
  • Мариноването с  бира, вино, уиски, оцет, майонеза (за свинско), мляко, зехтин, соев сос, подправки, лимон и др. – тези различни варианти също правият месото крехко
  • Друга идея е, да покриете месото с фолио при  печене
  • Когато печете на фурна не оставяйте месото без вода (трябва да има поне 1 пръст вода) иначе става сухо и изгаря! Само когато е изцяло във фолио или в плик за печене може да няма вода. Някои мариновани пържоли може да ги печете само с намазнена тавичка.

Марината за свински пържоли 1

  • чесън – 3 скилидки скълцан
  • зехтин – 4 – 5 с.л.
  • соев сос – 4 – 5 с.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • лук – 1 глава на полумесеци
  • сол

  • Вземете 1 кг свински пържоли и хубаво ги осолете и поръсете с млян черен пипер.
  • Поставете ги в съд с капак и разпределете между тях полумесеци лук.
  • Разбъркайте добре зехтина, соевия сос и скълцания чесън и полейте с тази смес пържолите.
  • Хубаво ги раздрусайте, за да проникне сосът равномерно.
  • Сложете капака и оставете в хладилник за поне 2 часа.

Марината за свински пържоли 2

  • свинско месо – 1 кг по избор
  • универсална подправка – 1/2 пакетче пикантина за барбекю и скара
  • соев сос – 1 к.ч
  • мед – 1 ч.л
  • захар – 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • доматен сок – 3 с.л
  • олио

  • В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.
  • Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.
  • После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.
  • След 30 минути може да печете – от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.

 


Марината за свински пържоли 3

  • свинско месо
  • лук – 2 глави
  • чесън – 1 – 2 скилидки
  • соев сос – 2 с.л.
  • червено вино – 4 с.л. може и бяло
  • олио – 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер – 1/2 ч.л.

Съставки се разбиват в купа добре, докато се смесят, и накрая се добавят по-едро нарязаните лук и чесън. С тази марината се покриват добре месата, престояват в маринатата 2-3 часа и се отцеждат преди  печене.


Марината за свински пържоли 4

  • свинско месо  – 1 кг.
  • бира – 350 мл.
  • зехтин – 3 с.л.
  • черен пипер  – 1 ч.л.
  • чесън – скилидки или на прах – 1/2 ч.л.
  • сол – на вкус

В подходяща тавичка сипете бирата, зехтина, чесъна, черния пипер и малко сол. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките за маринатата. Сложете пържолите и ги оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги за поне 2 часа в хладилник.


Марината за свински пържоли 5

  • 500гр. св. месо
  • 2с.л алкохол (водка или ракия)
  • 2с.л. соев сос
  • 1с.л. зехтин
  • подправки по избор
  • мед – 1 с.л  

Всичко се бърка хубаво и нарязаното месо се слага в маринатата да престои поне 2 часа.


Марината за свински пържоли 6

  •  кг свинско месо
  •  1 ч. л. сол
  •  ч.л. червен пипер
  •  ч.л. чубрица
  •  ч.л. черен пипер
  •  ч.л. лимонов сок
  •  с.л. олио
  • 1-2 ч. л. соев сос (универсален сос)

Слагаме месото в купа. Добавяме всички подправки. Покриваме купата с фолио и я оставяме да престои за 1 час в хладилник. С тази марината може да овкусите всякакъв вид свинско месо. Подходяща е за печене, пържене и скара.


Марината за свински пържоли 7

  • кг свинско месо
  • с.л. мед
  • с.л. доматено пюре
  • с.л. соев сос
  • скилидки чесън
  • ч.л. черен пипер
  • с.л. олио
  • сол

Медът (4 с.л.) се разбива с доматеното пюре (4 с.л.), соевият сос (4 с.л.), пресованият чесън (4 скилидки), солта и пиперът (1 ч.л.).  Месо (2 кг) се намазват с маринатата и се завиват в алуминиево фолио. Слагат се в хладилника да се мариноват за най-малко 1 час. Ребрата се пекат около 40 минути на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано с олио (2 с.л.).


Марината за свински пържоли 8

  • 2 кг свинско месо
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. сос Уорчестър
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. мед
  • черен пипер
  • сол

Месото (2 кг) се нарязва на пържоли и се накисват в маринатата, получена от разбитите червено вино (1/2 ч.ч.), соев сос (3 с.л.), сос Уорчестър (3 с.л.), балсамов оцет (3 с.л.), зехтин (3 с.л.), мед (3 с.л.), черен пипер и сол. Оставя се да кисне в маринатата няколко часа в хладилник, а след това се пече заедно с маринатата в силна фурна до пълна готовност (около 40 минути). Сервират се топли с гарнитура от свежа салата.


Марината за свински пържоли 9

  • 1 кг свинска рибица
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. риган
  • 250 мл. бяло вино
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол

Ситно нарязаният лук се смесва с всички подправки, бялото вино, накълцаният чесън и олиото. Тази марината се разбърква добре и в нея се оставя нарязаните пържоли. Свинското се оставят да се кисне в тази марината в хладилник за два часа. След това скарата се загрява, намазва се с олио и върху нея се изпичат пържолите, като те се пекат равномерно и от двете страни. Сервират се топли.


 Марината за свински пържоли 10

  • чесън – 3 скилидки скълцан
  • зехтин – 4 – 5 с.л.
  • соев сос – 4 – 5 с.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • горчица – 1 с.л.
  • лук – 1 глава на полумесеци
  • сол

  • Вземете 1 кг свински пържоли и хубаво ги осолете и поръсете с млян черен пипер.
  • Поставете ги в съд с капак и разпределете между тях полумесеци лук.
  • Разбъркайте добре зехтина, соевия сос, горчицата и скълцания чесън и полейте с тази смес пържолите.
  • Хубаво ги раздрусайте, за да проникне сосът равномерно.

+ 2 бонус рецепти 🙂

Рецепта 1

  • Сос уорчестър
  • 100мл.олио
  • 300мл. Бяло вино
  • 50мл.Лимонов сок
  • сол на вкус
  • риган
  • черен пипер

  • Разбърквате хубаво съставките
  • Пържолите трябва да престоят 2-3 часа в маринатата (хладилник)

Рецепта 2

Свинска марината с Heinz

  • 150гр. Кетчуп хайнц
  • 70гр. Червено вино
  • 1 лъжица чубрица
  • 1 лъжица червен пипер
  • Сок от 1 лимон
  • Сок от 1 портокал
  • 2 щипки Черен пипер
  • 20гр. Соев сос

  • Разбърквате хубаво съставките
  • Пържолите трябва да престоят 2-3 часа в маринатата (хладилник)

Подходящи подправки за различни видове меса:

  • Телешко – босилек, дафинов лист, черен пипер, лют червен пипер, кимион, къри на прах, горчица, чесън, лимонова трева, лук, риган, розмарин, градински чай, мащерка.
  • Агнешко – босиек, канела, кимион, къри на прах, чесън, риган, мента, лук, розмарин, градински чай, чубрица, сусамово семе, мащерка.
  • Птиче месо – босилек, дафинов лист, кориандър, канела, къри на прах, чесън, лимонова трева, риган, мента, лук, червен пипер, магданоз, розмарин, градински чай, шафран, чубрица, естрагон, мащерка.
  • Свинско – бахар, кимион, семена от целина, карамфил, кориандър, копър, джинджифил, плодове от хвойна, горчица, кетчуп хайнц, червен пипер, градински чай, чубрица.

Обикновенна но много вкусна рецепта за печени свински пържоли на фурна:

  • 1кг. Свинско месо – без кост
  • Сол и Черен пипер на вкус
  • 200-300гр. гъби – печурки
  • 1-2 глави Стар лук
  • Вода
  • 50гр. Масло
  • По желание може да добавите 3-4 счукани скилидки чесън
  1. Начуквате добре пържолите
  2. Поръсвате ги от всички страни с черен пипер и сол
  3. Нарязвате стар лук на шайби или полумесеци
  4. Нарязвате гъби на половинки
  5. Поставяте пържолите, лука и гъбите в тавата
  6. Поливате ги с вода – почти покрити!
  7. Добавете кубче масло около 50 грама (нарежете го на 2-3 и поставете на различни места)
  8. Печете в загрята фурна на около 200-градуса до готовност
  9. Когато заври водата, разбъркате съставките добре
  10. Ако се притеснявате, че ще загорите гъбите – може да ги прибавите по-късно, по време на печене!

Маринати за свински пържоли 10  /   Маринати за пържоли и стекове

Сподели

By |2018-12-18T04:07:24+00:00май 12th, 2017|Други, Хранене|Коментарите са изключени за Маринати за свински пържоли 10

About the Author:

error: Content is protected !!





Към лентата с инструменти