675675hgffh

  • 600-800гр. Пилешко месо
  • 250мл. прясно мляко
  • 3-4с.л. брашно
  • 50мл. Олио
  • Черен пипер
  • 2 с.л. Вегета
  • Бульона в който е вряло пилето (това е основата на кашата)
  • магданоз за украса
  • сол при нужда

25t234cf234

  • Бялото месо на пилето се сварява заедно с вегета или бульон по избор (за по добър вкус) и се разкъсва по дължина или се нарязва на парченца
  • В дълбок тиган или тенджерка се загрява 100мл. олио и в него се запържва брашното на умерен огън до златисто, котлона се изключва и  при продължително бъркане се налива бульона от пилето и прясното мляко. Връщаме соса на котлона, изчакваме течността да заври. Ако брашното не се разтвори напълно, може да прецедим сместа през гевгир.
  • Добавя се накъсаното месото и подправките.
  • Оставя се да поври при непрекъснато бъркане – около 5мин.
  • Може да добавите запържени гъби към кашата или сварени моркови