Печено пиле с ориз – Monte

675675hgffh

За 6-порции

  • 6 пилешки бутчета / или цяло пиле
  • 3 глави лук
  • 4 бр. моркова
  • Допълнителни продукти, които може да добавите: Червени / Зелени чушки, грах – буркан, царевица консерва и гъби запържени или буркан.
  • 600гр. ориз
  • Домати 100гр. (по желание)
  • 50-60гр. Олио или Зехтин
  • Пилешки бульон 2 кубчета – за по силен вкус
  • Магданоз
  • черен пипер
  • сол на вкус

25t234cf234

  1. Ориза се изплаква няколко пъти в цетка.
  2. Пилешкото месо се сварява и бульона се запазва.
  3. Продуктите: (Моркови, Лук и др. )се изчистват и нарязват. Запържват се за няколко минути с олио, след което се добавя измития ориз и се запържва за няколко мин. (заедно с зеленчуците)
  4. Всички продукти  се добавят в тавата.
  5. Изсипва се пилешкият бульон (от вареното пиле)върху продуктите в тавата, ако бульона не е достатъчен се добавя вода.
  6. След като почне да ври се добавят: (по желание, 1-2 кубчета Пилешки бульон допълнителен) , Магданоз, черен пипер и сол на вкус.
  7. Пече се около 20/30мин на 230-250гр. / или 180-200гр. до извиране на водата.
  8. Инфо! Искате ориза да не е сух? оставете повече вода в тавата преди да го извадите.
 

By |2018-12-08T12:23:25+00:00април 29th, 2017|Основни ястия, Хранене|
error: Content is protected !!