Цезар

5685gfgfg345

675675hgffh

  • 1 салата айсберг
  • 2 скилидки чесън
  • 2 филийки хляб – крутони
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. настърган пармезан – може на много тънки плочки
  • За дресинга:
  • 1 яйце
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • сокът на 1 лимон
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • млян черен пипер на вкус
  • сол на вкус

25t234cf234

  • Разрежете салатата айсберг на две и отстранете кочана. След това я нарежете на едро.
    Филийките нарежете на кубчета. Чесънът пресовайте и смесете с 2 с.л. зехтин и 1/2 ч.л. сол. Оваляйте крутоните в чесновият зехтин и ги запечете в тиган.
  • Приготвяне на дресинга:
    Яйцето трябва да е прясно. Сварете го за 1 минута. Тъй като се слага почти сурово в салатата, можете да го пропуснете.
  • Пресовайте скилидката чесън и смесете всички продукти за дресинга в дълбок – разбъркайте енергично.
  • Смесете и всички продуктите за салатата (айсберга, крутоните и пармезана) и я залейте с готовият дресинг.

45e7ue45gegrge

Италиански са и корените на известната салата „Цезар“. Твърди се, че италиански готвач, имигрирал в щатите в началото на XX. век, измислил рецептата въз основа на единствените продукти, които присъствали в кухнята му. Салата „Цезар“ включва марули, кротони, рохки яйца, пресован чесън, сос Уорчестър и настърган пармезан. Години по-късно започват да поднасят предястието и с късчета пилешко.

By |2019-05-13T00:02:47+03:00ноември 15th, 2016|Салати, Хранене|
error: Content is protected !!