kapreze1234

675675hgffh

  • 2 Домата
  • 1 опак. Моцарела
  • 2 листа Босилек
  • Дресинг:
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • Магданоз (ситно)
  • сол
  • черен пипер

                                      25t234cf234

 

  1. Доматите се нарязват на шайби и сиренето на плоски парчета.
  2. В чиния се нареждат нарязаните домати и моцарела > виж снимката
  3. Поставяте босилека върху чинията и поръсвате с дресинг

                          45e7ue45gegrge

Капрезе (на италиански: Caprese) е традиционата италианска лека закуска. Благодарение на червено-бяло-зеления цвят (цветовете на националния флаг на Италия), капрезе става едно от националните блюда на Италия. С капрезе се поднася задължително прясно изпечен хляб ако е закуска. Тя е една от най-популярните салати по света. Оригиналната рецепта произлиза от района Кампания и успяла да съхрани традиционния си облик – Поднася се като предястие.Включва в себе си домат, моцарела, зехтин и босилек. Названието на тази закуска идва от остров Капри (Италия).