0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Мусака

1445as

ic1Необходими Съставки:

  • 1 кг картофи
  • 600 г кайма смес
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г пасирани домати от консерва
  • 1 с. л. доматен концентрат
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч.л. Кимьон (за овкусяване на каймата)
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 50 мл олио
  • 300 г кисело мляко
  • 2 яйца
  • 1 с. л. брашно
  • 100 г кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • добавка Магданоз

ic2Приготвяне:

  1. Лукът се наситнява и се запържва в олиото за кратко.
  2. Прибавя се и наситненият чесън и щом леко омекне, се сипва каймата. Запържва се, докато стане на ситни трохи и започне да се карамелизира
  3. Сипва се доматеният концентрат и се разбърква.
  4. Прибавят се чубрицата, червеният пипер и доматите.
  5. Наливат се около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 5 минути на слаб огън.
  6. Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се слагат в тава.
  7. При тях се сипва каймата.
  8. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
  9. Ястието се залива с вода, колкото да покрие продуктите и се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна – около 40 минути.
  10. Киселото мляко се разбива с яйцата и брашното.
  11. Овкусява се със сол и черен пипер.
  12. Мусаката се залива с яйчено-млечната смес.
  13. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича, докато се зачерви.
  14. За красота и вкус след изпичане се добавя магданоз
Сподели