0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Миш Маш – бърз и вкусен

  • 1кг. Чушки – зелени/червени/жълти, по избор (бърз вариант – пържите чушките / бавен – предварително изпечени и обелени чушки)
  • 500гр. Доамти (запарете доматите и обелете), доматите за миш маша може да са едри парчета или настъргани на едро – по желание
  • 4бр. Яйца
  • 100гр. Сирене
  • 40-50гр. олио
  • Магданоз, сол и черен пипер – по желание

  1. Измивате чушките, почиствате от семките и ги нарязвате на едри парчета.
  2. Друг вариант за чушките е да ги пържите цели, но се пържат в повече олио (така, чушките могат да се обелят и да се сготвят без люспи.
  3. Обелвате доматите и ги настъргвате на едро ренде (може и  нарязани на парченца – по избор)
  4. В тенджера, или в дълбок тиган сгорещявате олиото и добавяте нарязаните чушки или цели обелени. Запържвате ги при непрекъснато бъркане докато омекнат (ако са цели и изпържени – направо добавете доматите). След като чушките омекнат добавяте и настърганите домати, оставяте сместа да ври на слаб огън, докато водата на доматите изври.
  5. След това добавете разбитите яйца и натрошеното сирене, а в случай, че сиренето не е достатъчно солено може да добавите и сол. Миш-машът трябва да поври още няколко минути, като го разбърквате от време на време.
Сподели