0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Класически сандвич от Ню Йорк – Reuben

Рецепта за класически сандвич от Ню Йорк + 3 рецепти за домашен руски дресинг!

  • Руски дресинг
  • 2 филийки ръжен хляб
  • 2 филийки швейцарско сирене (тънко)
  • 2 филии говеждо или говеждо гърди (тънко)
  • 1 супена лъжица кисело зеле, изцедено
  • масло

  • Намажете с руски дресинг две филийки ръжен хляб (само от едната страна)
  • Поставете парче сирене на едната филийка.
  • Поставете говеждото месо върху сиренето.
  • Изсипете изцеденото кисело зеле върху говеждото месо.
  • Добавете пак парчнце тънко сирене и след това сложете другата филия хляб
  • Загрейте тигана  на средна температура – Може да използвате и капака на тигана!
  • Намажете сандрича с масло и ”запечете” (в предварително загрятата тиган) до златисто кафяво; внимателно завъртете сандвича и запържете от другата страна, докато се получи златисто кафяво.
  • Нарежете наполовина сандрича и сервирайте веднага с кисели краставички (картофен чипс) или картофена салата.

Видео: Рецепта от Youtube


Инфо: Говеждото месо е едно от основните меса използвани в американската кухня, а също така е основно месо в Европа, Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и Азия. Самата дума “beef” е кулинарно понятие за месо от говеда на възраст от 18 до 24 месеца.


Руски дресинг 1

  • 1 супена лъжица ситно нарязан лук (или намачкан в хаванче)
  • 1 чаша майонеза
  • 1/4 чаша кетчуп
  • 4 ч. л. хрян – готов (по желание)
  • 1 ч. л. лют сос, за предпочитане ”Sriracha sauce” или Frank’s Red Hot Sauce
  • 1 с. л. сос Worcestershire
  • 1/4 ч. л. сладък червен пипер
  • Фина морска сол на вкус

  1. Разбъркайте всички съставки и ги оставете да се смесят поне за 1-2 часа в хладилник
  2. Разбъркайте преди употреба

Лесна рецепта – руски дресинг 2 

3 с.л. майонеза
1 с.л. кетчуп
1 ч.л.  кисели краставички – ситно нарязани
½ ч.л. приготвен хрян  (по желание)
½ ч.л. ситно нарязан бял лук

Приготвяне: Разбърквате всички съставки !


Руски дресинг – 3

1 чаша майонеза
3 с. л. Лук Шалот, фино смлян
¼ чаша кетчуп
4 ч.л. хрян
1 щипка черен пипер
1 ч.л. Лимонов сок
1 ч.л. сос Sriracha
1 ч.л. сос Worcestershire

Приготвяне: Разбърквате всички съставки !


Приготвяне на хрян

8-10-инчово парче хрян корен (изчистен без кора и нарязан на парчета)
2 супени лъжици вода
1 супена лъжица бял оцет
щипка сол

  • Поставете всички съставки в кухненски робот и пасирайте!
  • Хряна е много пъти по-мощен от прясно нарязания лук и наистина може да нарани очите ви, ако се приближите твърде близо. Дръжте ръцете далеч на разстояние и работете в добре вентилирана стая.
Сподели