0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Такос, Мексико – плънка от вкусно свинско месо

  • 2кг. свинско месо
  • 1 + 1/2 с. л. сол
  • 1 с. л. Риган сух
  • 2 с. л. Кимион сух
  • 1 ч. л. смлян черен пипер
  • 1/2 ч. л. Чили на прах (или семена)
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 40-50мл. Зехтин
  • 1 чаша портокалов сок
  • 1 глава лук, едро нарязан
  • 4 скилидки чесън, нарязани на дребно

  1. Нарежете свинското месо на 2-инчови кубчета и прехвърлете в тенджера под налягане
  2. Добавете подправките + зехтина към месото и разбъркайте
  3. Поставете лука и чесъна + портокаловия сок към месото
  4. Гответе на средна температура около 60 минути под налягане. Намалете налягането и гответе още 15мин.
  5. Отдръпнете от котлона и изпуснете налягането- изчакайте малко и отворете капака.
  6. Накъсайте месото с помоща на 2 щипки.
  7. Може да готвите и без налягане – но тенджерата трябва да има капак и добавете двойно портокалов сок.
  8. Месото става уникално, в тенджера под налягане!

  • Добавете към месото – плънка и сосове по избор
  • Нарежете на малки парченца домат, суров лук, люта маринована чушка + малко магданоз и разбъркайте в купичка.
  • Добавете по 1 лъжица от сместа към всеки такос!
Сподели