0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Kавърма – Пилешка/Свинска

  • 500г Свинско месо (или пилешко, може и смес)
  • 6-7 глави стар лук / нарязано на полумесеци
  • 6-7 чушки (може и печени)/ нарязано на ивици (чрвена и зелена за красота)
  • 200г. Гъби печурки / нарязани по желание
  • 4-5 Скилидки чесън – (смачкан)
  • 100-150гр. доматен сос 
  • олио + масло
  • вода
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 10мл. вино  (може и без)
  • сол

  • Нарязвате месото на желания вид: жулиени/слайсове/кубчета/пържоли…
  • Задушавате месото или го изпичате.
  • Зеленчуците се запържват в тиган с малко олио и масло до готовност
  • Добавя се месото – дозапържва се за кратко с зеленчука + виното
  • Добавяте доматеното пюре+50мл. вода и подправките, разбърквате всички съставки и готвите още около 1-2мин.

 

Сподели