1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 гласа, средна оценка: 5,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Яхния – Леща с пушено месо

  • 800г. Леща
  • 300-400гр. Пушено месо (видове: Пушено филе, Врат и др. / Пушени Ребра)
  • 2-стръка праз лук
  • 1 домат – настърган
  • 20мл. Олио
  • Сол / Черен пипер / Чубрица / Червен пипер –  на вкус
  • 1-2 с.л. брашно
  • Вода
  • 1/2 магданоз връзка

  • Лещата се измива и поставя да ври
  • След около 5мин. пушеното месо се добавя към лещата  (начупено с ръце на пърчета).
  • След готовност се оставя част от водата и се прави запръжка.

Запръжка:

  • Задушава се нарязаният на ситно праз лук в мазнината и се добавя настъргания домат.
  • Прибавят се подправките и се дозапържва за няколко секунди
  • Запръжката се добавя към ястието и разбърква добре
  • Прибавете 1 или 2 супени лъжици брашно, размито в малко вода – към ястието на струя, като бъркате постоянно.
  • Прибавете нарязания магданоз и разбъркайте

По желание може да добавите към рецептата в запържения праз : Настърган на едро морков, и 3-4 сплескани скилидки чесън!

Сподели