0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Вкусна царевица – 2 рецепти

Две страхотни и лесни рецепти

Рецепта 1 – Натурална

  • 500гр. Царевица натрошена
  • 60-80гр. Краве Масло
  • Сол на вкус
  1. Сварете царевицата за предпочитане на пара (В дълбок съд с капак – слагате вода а над водата решетка)
  2. След като царевицата е готова добавете маслото, солта и разбъркайте хубаво.
  3. Добавете подправки по избор: Кетчуп, Пармезан, Чубрица, Шарена сол, Черен пипер, Горчица и др.

Рецепта 2 – Ароматна

  • 6-7 кучана Царевица
  • Ароматно масло
  1. Сварявате царевицата
  2. След готовност,  нарязвате на 3-4 парченца кочаните
  3. Поставяте ги в купа и слагате Ароматното масло 40-50 гр. (за един кочан) и овалвате добре в купата!
  4. Царевицата трябва да е топла за да се овкуси добре!
  5. След сваряване може да изпечете за няколко минути царевицата (на 250 градуса 3-4мин.)

Ароматно масло за царевица

  • 250гр. Масло
  • 2 стръка Зелен лук (бяла и зелена част)
  • 3бр. Скилидки чесън
  • 1/2  Зелена чушка (изчистена)
  • 90гр. –  Соев сос Лайт (”Лайт” е със 75% по малко сол)
  • 1/2 Портокал  – изцеден сок (от половин портокал) – фреш
  • 1 ч.л. Червен лют пипер

  • Маслото се разтапя на слаб огън
  • Зеленият лук, чесъна и зелената чушка се нарязват дребно
  • Всички съставки се добавят към разтопеното масло и се пасират в удобен съд.
Сподели