0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Маринати за пържоли 10 предложения

Съвети:

  • Не забравяйте преди да мариновате пържолите, да ги начукате с назъбен чук – така те стават по равномерно изпечени и по-крехки (пилешки и свински)
  • Повечето маринати трябва да престоят няколко часа след направата –  съставките се смесват по-добре!
  • Маринатите са доста издръжливи и може да ги използвате най-малко 3 дена.
  • Съхранявайте ги в хладилник от 0 до 4 градуса!
  • Целта на многобройните маринати: 1/по-голямия избор от съставки, 2/ да разберете основата им!
  • Може да импровизирате винаги и  да направите по-ваш вкус ”уникална”.
  • Мариновайте с алкохол по-избор, като добавка! Алкохола прави пържолите крехки!

Марината 1

  • 50мл Соев сос
  • 100мл. Зехтин
  • 50мл. пресен Лимонов сок
  • 30мл. сос Worcestershire
  • 1 с. л. чесън на прах + 1 с.л. сушен чесън (ако нямате сложете 1 скилидка пресен)
  • 2 с.л. сух босилек
  • 2 с.и л. сушен магданоз
  • 1 ч. л. смлян бял пипер
  • 1/4 ч. л. лют сос от пипер (по избор)

  1. Поставете всички съставки в робота и пасирайте за около 30сек.
  2. Поставете месото в маринатата и го оваляйте добре
  3. Покрийте и охладете от 4-8 часа в хладилник 0-4градуса. Като може да обръщате месото на час, ако не е покрито изцяло от маринатата.

2 -Марината свежа – Monte

  • 200лм. Зехтин
  • 2 стръка Розмарин (цели клонки)
  • 5гр. Мащерка
  • 4-5 Скилидки чесън (смачкани)
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 10гр. Вегета

  1. Пставете всички  съставки + месото в подходящ съд и разбъркайте добре да се овкусят.
  2. Оставете го да се маринова в хладилник: поне 1 нощ (12часа) за да има ефект, мащерката и розмарина трябва да си пуснат аромата.
  3. Месото трябва да е покрито с маринатата.
  4. Друг вариант е, предварително да направите маринатата да престои 24часа в хладилник и тогава да добавите месото за 1 нощ – така става по ароматно.
  5. Маринатата е подходяща за всички видове меса!

 3 – Марината за печене на фурна / Monte

  • 200мл. Вода
  • 150мл. Бира
  • 50мл. Олио
  • 1 с.л. Черен пипер
  • 1 с.л Червен пипер
  • 1 с.л. Чесън на прах (или скилидки 3-4бр. счукани)
  • 1 голяма глава лук или 2 малки (нарязани на полумесеци)
  • 1 ч.л  Сол

  1. Поставяте месото в тавичка и добавяте всички съставки, разбърквате всичко добре.
  2. Мариновате в хладилник 1-3 часа
  3. Печете в тава, като месото да е почти покрито с маринатата.
  4. Пече се на загрята фурна на около 200 градуса до готовност. Поставете тавата в средата на фурната и включете да пече отгоре и отдолу.
  5. В тавата трябва да остане съвсем малко от маринатата
  6. Ако ви остане повече от маринатата, може да я отделите и да добавите малко брашно след което да разбъркате и да получите по гъст сос!
  7. Пържолите може да се пекът и на скара, но губите соса и лука

4 – Марината / allrecipes.com

  • 50мл.  зехтин
  • 20мл. балсамов оцет
  • 50мл. сос Worcestershire
  • 50мл.  соев сос (за предпочитане с по малко сол – Soy Sauce LIGHT / соев сос лайт)
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 2 с. л. мляно чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • По желание добавете сухо чили 1 с.л.

  1. Добавете всички съставки в списъка в купа и мариновайте в хладилник поне 2 часа
  2. Ако сложите обикновен соев сос може да не слагате сол!
  3. Soy Sauce LIGHT е с 75% по малко сол!
  4. Може да сложите маринатата в бутилка или буркан и да съхранявате до седмица

5 – Марината

  • 1/4 чаша лимонов сок
  • 1/3 чаша вода
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 с. л. чесън – начупен
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. сол
  • 1-2капки течен пушек – Течният пушек се вписва чудесно в маринати, барбекю сосове и – използван пестеливо – в коктейли с бърбън. Във всички тези случаи го използвайте пестеливо — малко количество дава доста сериозни резултати. Голям брискет има нужда от по-малко от чаена лъжичка течен пушек; почти всичко останало се нуждае само от няколко капки.
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер
  • 1/2 ч. л. смлян черен пипер

  1. Добавете всички съставки в списъка в купа и мариновайте в хладилник поне 2 часа или цяла нощ.
  2. Печете стека до желаната степен

6 – Марината – близка до марината ”4”

  • 1 ч.ч. олио
  • 50мл. чаша соев сос
  • 20мл. винен оцет
  • 20мл. лимонов сок
  • 3 с. л. сос Worcestershire
  • 1 с. л. прясно смлян черен пипер
  • 2 с. л. готова горчица от типа Дижон
  • 1 лук, нарязан на парчета
  • 2 скилидки чесън, накълцани

  1. Обелвате лука и го нарязвате на кръгли парчета, поставяте го в купа, прибавяте всички останали съставки и разбърквате.
  2. Добавяте месото и разбърквате отново
  3. Мариновате в хладилник поне 2 часа

7 – Марината с ”Италянски дресинг

  • 1/2 чаша сос Worcestershire
  • 1 чаша салатен дресинг в италиански стил

Италянския салатен дресиг е подходящ за BBQ сосове понеже в него има повечето съставки.

Пример: Италянски дресинг 1

  • зехтин – 100 мл
  • винен оцет – 100 мл
  • чесън на прах – 1 с.л. на гранули или люспи
  • риган – 1 с.л.
  • магданоз – 1 с.л.
  • босилек – 1 с.л.
  • черен пипер – 1/2 к.л.
  • сол – 1 ч.л.

                    Италянски дресинг 2

  • 1 ч.ч.оцет Балсамико
  • 1.50 ч.ч.зехтин
  • 2 с.л.вода
  • 1/2 с.л.чесън на прах
  • 1/2 с.л.лук на прах
  • 1 с.л.мед
  • 1 с.л.риган
  • 1/2 ч.л.черен пипер млян
  • 1 ч.л.мащерка
  • 1/2 ч.л.босилек
  • 1/2 ч.л.магданоз сушен
  • 1 к.л.сол хималайска
  1. Смесете всички продукти в купа, разбъркайте добре и прехвърлете в бурканче или бутилка с добро затваряне.
  2. Затворете и разтърсете хубаво.
  3. Когато е съхраняван правилно в хладилник, сосът може да се ползва дълго време.

8 – Марината

  • 1/4 чаша соев сос
  • 3 с. л. мед
  • 2 с. л. дестилиран бял оцет
  • 1 и 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 1 и 1/2 ч. л. смлян джинджифил
  • 3/4 чаша растително масло
  • 2 зелени лука, нарязани
  • 1 чаена лъжичка грубо смлян черен пипер

  1. В голяма купа смесете всички съставки
  2. Поставете желаното месо в марината.
  3. Марината се съхранява в хладилника най-малко 4 часа преди печене, може да мариновате през това време.

9 – Марината / Корейска

  • 3/4 чаша соев сос
  • 3/4 чаша кафява захар
  • 3/4 чаша вода
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 2 стрика зелен лук, нарязани
  • 1 с. л. сусамово олио
  1. Смесвате съставките и поставяте месото в пликче, което се закопчава или в купа с капак.
  2. Добавяте месото и оставяте да се маринова, най-малко 3часа. в хладилник (за предпочитане 1-ден)

10 – Овкусяване на пържоли след изпичане

След като изпечете пържолите, намажете ги добавете от всички страни с кетчуп HAINZ и покрийте за 5-6м. в купа. По този начин пържолите стават доста свежи и придобиват много добър вкус. Другия начин е когато изпечете месото на фурна и остане от водата на пържолата – добавете към нея малко кетчуп и така получавате уникален сос!


Маринати за свински пържоли 10  /   Маринати за пържоли и стекове

Сподели