0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Мариновано телешко на Уок

Мариновано телешко на Уок

Марината:

  • 2 с. л. оцет
  • 5 с. л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 1 с. л. обелен, настърган пресен джинджифил
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1 ч. лъ. кимион

Други съставки:

  • 1 Пържола 250-300гр. Телешко
  • 200гр. Ориз сварен – за гарнитура
  • Брашно за овалване на месото
  • 2 с.л. Зехтин
  • Зелена и червена чушка по 1/брой.
  • 100гр. Зелен лук
  • 2 скилидки чесън, тънко нарязани

1.Охладете месото в фризера в продължение на 30 минути, преди да го изрежете, това ще улесни разрязването на тънки ленти.

 

2. Мариновайте месото: В средна купа разбъркайте заедно; соев сос, оцет, настърган джинджифил, мед, червен лют червен пипер и кимион. Смесете месото с марината и го оставете да седи най-малко 1 час до 4 часа в хладилника.

3. Овъргаляйте маринованите парчета месо в брашно и ги изтупайте- да остане леко полепнало брашното.

4. Загрейте маслото и малко зехтин в голям тиган, на висока температура, докато той почти пуши. Поставете месото и запържете  заедно с зеленчука – чесън, чушки, лук до готовност за около 1-2мин.

7. Сервирайте веднага върху сварен бял ориз.

Сподели