0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Пилешка пържола – Monte

Мариновани пилешки пържоли на фурна с бекон и кашкавал

4-5/бр. Пилешки пържоли с кожа – начуквате ги леко

Марината

  • 400гр. Домати (2 големи) – или доматено пюре
  • 200гр. Вино – бяло (или червено)
  • 80гр. Лук
  • 20гр. Чесън
  • 50гр. Масло
  • 15гр. Унисос
  • 1 с.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Кимьон
  • 10гр. сок от Лайм (или лимон)
  • 1 щипка сол или на вкус

Други съставки:

  • 200гр. Бекон лентички (или пушено месо) -нарязани на тънко около 1-2мм.
  • 200гр. Кашкавал – настърган

Пържолите се оставят да се мариноват минимум 3 часа – за да се овкуси добре месото.

  1. Доматите се обелват и нарязвате на кубчета: за пасиране! (може да ползвате и доматено пюре)
  2. Лука и Чесана се запържват в масло за около 1-2мин.
  3. Добавяте всички останали съставки на маринатата и пасирайте!
  4. Поставете пържолите в маринатата, като трябва хубаво да покрие отвсякъде месото.
  5. Поставяте в хладилник за около 5-6ч. / минимум 3ч.
  6. След като се мариноват се изваждат и поставят в тава намазана със зехтин: не се премахва маринатата от пържолата а се пече заедно с нея! Може да добавите и малки кубчета масло в тавата около пържолите.
  7. Пече се на предварително загрята фурна на 190-220/градуса – за около 15мин.
  8. Поставя се в средата на фурната – така, че да пече отгоре и отдолу еднакво.
  9. Малко преди пържолите да са напълно готови – изваждате тавата и поставяте върху всяка пържола бекон или пушено месо на лентички (да се застъпват) след което настъргвате кашкавала и връщате да се допече за няколко минути – по преценка на готвача.
  10. Гарнитурата е по избор – Пюре/ Салата/ Ориз/ Пържени картофи / или нещо друго
  11. Пържолите може да ги сервирате нарязани! Получават се много вкусни и крехки, при нужда ги подсолете.
Сподели