Чеснов сос 1
- 4 супени лъжици майонеза
- 4 супени лъжици сметана
- 2 чаени лъжици горчица
- 3 скилидки чесън (намачкан или настърган)
- магданоз или копър
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица лимонов сок
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 2
- 2 с.л. домашна майонеза
- 2 с.л. домашно кисело мляко
- чесън на прах
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 3
- чесън 3-4 скилидки
- кисело мляко – 400 мл
- майонеза – 250 г
- сол
- копър
- Чесънът се настъргва на най-ситното на рендето и се смесва с другите продукти.
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 4
- 200г кисело мляко
- 3 с.л. майонеза
- 3-4 бр. сварени и пасирани картофи
- сол
- лимонов сок на вкус
- 2 нарязани на ситно скилидки чесън или настърган
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 5
- 250гр. майонеза
- 100гр. кисело мляко
- 50гр. Сирене /изкиснато – иначе става много солено/
- 5-6-големи скилидки чесън настърган
- копър 1/3 връзка
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 6 / monte.bg
- 250гр. Майонеза
- 10гр. Чеснова паста (чесън пасиран в олио: 100гр. чесън към 150гр. олио)
- 20гр. Унисос на ”maggi”
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 7 / monte.bg
- Зехтин 100гр.
- Фреш лимон 50гр.
- Чесън скилидки 3-4бр. настърган ситно
- Копър 5гр.
- Майонеза 150гр.
- Разбъркваме продуктите добре и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 8 / monte.bg
- 400гр. гъсто кисело мляко
- 50мл. зехтин
- 3-4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- Разбиват се: млякото със зехтина, добавя се счукания чесън, сол, черен пипер и се разбива до еднородна смес и оставяме за един час да се овкуси!
Чеснов сос 9 / monte.bg
- 250г майонеза
- 250г кисело мляко
- 70гр. зехтин
- 1 ч.л. сол (или на вкус)
- 2 щипки черен пипер
- копър 1/3 та връзка – Пресен
- магданоз 1/3 та връзка – Пресен
- 3 скилидки чесън
- Пасирайте всички продукти и оставяме за един час да се овкуси
Чеснов сос 10 / monte.bg
- 250гр. Майонеза
- 100гр. Заквасена сметана
- 3бр. Чесън скилидки
- 50гр. Горчица
- чер пипер на вкус
- Пасирайте всички продукти и оставяме за един час да се овкуси
Чеснов сос 11
- 1/2 чаша олио
- 1/2 чаша чесън скилидки обелени
- 1/2 чаша лимонов сок
- 1/2 чаша лед студена вода
- Сол на вкус
- Пасирайте всички продукти
Чеснов сос 12
- 3 малки картофа – сварени
- 2 глави чесън – начукан
- Сол – щипка
- 50мл. лимонов сок
- 50гр. зехтин
- Пасирайте всички продукти и оставете 1 час в хладилник!
Чеснов сос 13
- 1 чаена чаша белен чесън
- 1 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лимон сок
- 2-3 щипки сол
- Чесъна се пасира със солта в робот
- Добавя се зехтина, към чесъна (на струя) – докато се пасира
- Накрая се добавя лимоновия сок и отново се пасира
Основата на чесновите сосове в България е: Майонезата, Кисело мляко и чесън (може и на прах) – добавете още любими продукти и импровизирйте!
Примерно: чеснов сос с добавка пушен червен пипер и др.
Сподели