0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Tesla Model S най-безопасният и вълнуващ седан

Модел S е проектиран от самото начало, за да бъде най-безопасният и най-вълнуващ седан на пътя. С ненадминато представяне, доставено чрез уникалната, изцяло електрическа задвижваща система на Tesla, модел S ускорява от 0 до 60 мили / ч за по-малко от 2,5 секунди. Модел S идва с възможности за автопилот, предназначени да направят шофирането по магистралата не само по-безопасно, но и без стрес.

Адаптивно осветление – Модел S разполага с LED адаптивни фарове. Освен подобряването на вече страхотния дизайн, те също така повишават безопасността: 14 трипозиционни LED динамични светлини за завиване подобряват видимостта през нощта, особено при ликвидационните пътища.

Модел S разполага с медицинска ”HEPA air filtration system” за въздушно филтриране, която премахва  99,97% от замърсяването на отработените газове и ефективно всички алергени, бактерии и други замърсители от въздуха в кабината. Режимът за защита от биологично оръжие създава положително налягане вътре в кабината, за да предпази обитателите.

Dual Motor Model S е подобрение на конвенционалните системи за задвижване на всички колела. С два двигателя, единият отпред и един отзад, модел S цифрово и независимо управлява въртящия момент към предните и задните колела. Резултатът е несравним контрол на теглителната сила при всички условия.

Конвенционалните автомобили с всички колела използват сложни механични връзки, за да разпределят мощност от един двигател към четирите колела. Само Tesla разполага с технологията за осигуряване на изключителна и независима тяга както на предните, така и на задните колела чрез използване на двойни двигатели.

Кабината съчетава щателен инженеринг на шума с уникално тихата двигателна система на Tesla, за да се постигне звукова динамика. Скъпоценният камък на интериора е 17-инчовият сензорен екран, който е под ъгъл към водача и включва както дневни, така и нощни режими за по-добра видимост без разсейване. Той слага богато съдържание на върха на пръстите ви и осигурява мобилна свързаност, за да можете лесно да намерите дестинация, любима песен или нов ресторант.

Интериор
17 “капацитивен сензорен екран
Вградени карти и навигация с безплатни актуализации за 7 години
Автоматично въвеждане без ключ
WiFi и интернет свързаност
Дистанционно управление за мобилно приложение
Отдръпване на дръжките на вратите
Електрически прозорци с едно докосване
Защитна камера с висока детайлност
GPS поддръжка Homelink
Свободни ръце с Bluetooth
Управлявани с глас контроли
AM, FM и интернет стрийминг радио
Автоматично затъмняващи огледала
Меко светодиодно осветление за интериор
Светещи дръжки на вратите
Сгъваемо захранване, отопляеми странични огледала с памет
Два USB порта за мултимедия и захранване
12 V контакта
Двойно регулируеми мощностни, отопляеми предни седалки с памет и профил на водача
Предни багажника (без двигател!), Заден багажник и 60/40 сгъваеми задни седалки с 894 литра съхранение

Още информация за модела

Прототипът на автомобила е представен на публиката на 26 март 2009 г. в Hawthorne, щата Калифорния, САЩ. Седанътсе разработва под първоначалното условно означение WhiteStar на фирмения филиал в Детройт. След завършването на проектно-конструкторските дейности заводът в Калифорния започва производството първоначално на 10 000, а по-късно – на 25 000 автомобила от модела.

През декември 2012 г. компанията представя спецификациите и цените за САЩ. Базовата цена за САЩ е 57 400 долара. Tesla продава този модел по целия свят. Доставките на дребно започват в САЩ на 22 юни 2012 г., първата доставка на Model S за клиент в Европа е на 7 август 2013 г., а доставките в Китай започват на 22 април 2014 г. Първите доставки на модела с десен волан, предназначени за Великобритания, Австралия, Хонг Конг и Япония, започват през второто тримесечие на 2014 г. Model S има три опции на батериите за пробег максимум до 426 km с едно зареждане, но по-късно те се редуцират до две поради липса на търсене за най-краткия пробег.

Tesla Model S се произвежда в Fremont, Калифорния, в монтажно предприятие, в миналото съвместно предприятие на Toyota и General Motors, сега наречено Tesla Factory. Tesla закупва дял в завода през май 2010 г. за $42 млн долара и открива съоръжението през октомври 2010 г. За европейския пазар Tesla сглобява и разпространява Model S от европейския си център за дистрибуция в Тилбург, Холандия. Tesla избира Тилбург заради местоположението му в близост до пристанището на Ротердам, където пристигат компонентите за Model S от САЩ. Центърът също така служи като монтажен цех и склад за резервни части. Колите се изработват и тестват във Fremont. След това батерията, електрическият мотор и частите се демонтират и транспортират поотделно до Tilburg, където колите се сглобяват отново. Първият модел, с който стартира колата на пазара в Съединените щати, е в две разновидности: с батерии 85 kWh, с които се изминават 426 km с едно зареждане, и 335 km за модела с 60 kWh-ва батерия. На 12 ноември 2012 г. автомобилът получава наградата Motor Trend 2013 Car of the Year.

Започвайки с превозните средства, произведени в края на септември 2014 г., всички нови коли от Model S са оборудвани с камера, монтирана в горната част на предното стъкло, ориентиран напред радар в долната решетка, и ултразвукови сонарни сензори в предната и задна брони, осигуряващи 360° буферна зона около колата. Тази техника позволява на Model S да открива пътните знаци, пътната маркировка, препятствията и другите превозни средства. В допълнение към адаптивния круиз-контрол и предупреждението при напускане на лентата за движение, тази система позволява полуавтономно шофиране и паркиране.

​Част от приходите на Tesla Motors, около 11%, са свързани с определени законодателни особенности на щата Калифорния (програма ZEV), съгласно които производителите на автомобили са задължени да доставят в щата определен процент коли, които не създават непосредствено замърсяване на въздуха, например електромобили. Тъй като всички автомобили на Tesla се отнасят към тази категория, компанията препродава част от своята квота от този „ZEV credit“ на производителите на бензинови коли, например на компанията Honda. От всяки произведен от Tesla електроавтомобил „Model S“ доходът от препродаването на квотата може да достигне 35 хил. долара.

Официален сайт: https://www.tesla.com

Сподели