0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Вкусно витаминозно ястие + инфо

Време за приготвяне: 1час + / Порции 8+

Ястието може да се приготви в два варианта:

1. Вид супа (с повече вода) 2. Запечено на фурна (с по-малко вода)

  • Съставки 1
  • 500гр. Свинско или Пилешко месо – пържола или филе (Свинско B1,B2, B3, В6), (Пилешко В2, В6, В12, А и Е)
  • 400гр. Картофи   (B1,B3,B6,B9,C)
  • 2бр. Червени чушки  (А, В1, В2, В6, С и Е)
  • 2бр. Глави лук  (С, В1, В2, В6, Е,)
  • 3-4бр. Моркова (А, B1, B2, РР, С)
  • 300гр. Грах (B1, B2, B6, C)
  • 200гр. Доматено пюре или пасирани 2-3 домата  (А, C, К, Е, PP, B6)
  • 50гр. Зехтин
  • 50гр. Масло
  • 3-4 скилидки счукан Чесън (или на прах 2 ч.л.) (B6, B1 , C)
  • Съставки 2
  • 1 с.л. Черен пипер
  • 1 с.л. Червен пиперсладък (или лют по желание)
  • 1 с.л. Чубрица
  • 2бр. кубчета – пилешки бульон или зеленчуков
  • 3-4бр. Дафинов лист
  • 1 с.л. Сол (или на вкус)
  • 1/2 Връзка магданоз (А, В12, С и К)
  • Съставки 3 – за сгъстяване / само за вид – супа
  • 2 с.л. Брашно (или 1 с.л. нишесте размита в малко вода)
  • 100мл. Вода

  1. Зеленчуците се изчистват и нарязват на малки парченца (Моркови, Чушки, Лук) Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Месото се нарязва на кубчета
  2. В загрят тиган с масло и олио – добавяте продуктите: Моркови, Чушки, Лук, Месото и Чесъна –  запържвате за няколко минути.
  3. Добавете в дълбока тенджера на половина пълна с вода запържените съставки + картофите и допълнете с вода.
  4. Когато заври, след около 10-тина минути прибавете всички подправки + доматеното пюре и грахта
  5. След готовност – прибавете размитото във вода брашно – към ястието и оставете за още няколко минути да ври.
  6. Прибавете малко лимон или оцет към порцията (ако обичате по-кисело)
Сподели