0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Домашна баница със сирене

  • 400 грама – Точени кори
  • 4 броя – Яйца
  •  400 грама – Кисело мляко
  •  300 грама – Сирене
  •  3/4 чаена чаша – Олио
  •  1 чаена лъжица – Хлебна сода

  • Подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, сиренето или изварата, ½ чаена чаша олио и содата за хляб. Ако сте ползва извара добавете и около една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до получаване на хомогенна смес.
  • В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете около един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре отново сложете лист-два от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряйте процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
  • Последният лист от корите намажете с олио и много внимателно нарежете с остър нож на парчета, за да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на парчета. Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато баницата придобие златист цвят.

След като извадите баницата от фурната покрийте с памучна кърпа докато поизстине.

Друг вид на баницата, може да направите като навивате корите в кръг.

Сподели