0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

2 Салати с тиквички

Рецепта 1

  • 1 кг тиквички
  • 1/3 връзка копър
  • 1/3 връзка магданоз
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1-2 с.л. ябълков оцет
  • сол на вкус

  1. Измийте тиквичките под течаща вода
  2. Нарежете ги на кръгчета с дебелина около 3мм.
  3. Застелете подходяща тава с хартия за печене и подредете тиквичките, като застъпвате леко краищата им.
  4. Поръсете ги със сол и ги изпечете в предварително загрята на 160-180 градуса фурна.Извадете готовите тиквички и ги оставете да се охладят.Счукайте скилидките чесън, добавете към тях ситно нарязани копър и магданоз.
  5. Прибавете оцет, зехтин и сол на вкус.
  6. Разбийте енергично дресинга, докато се хомогенизира.
  7. Прехвърлете охладените тиквички в купа и ги полейте с дресинга.
  8. Разбъркайте и сервирайте.

Тиквички в кисело мляко

Рецепта 2

  • 5-6 тиквички
  • 1 кофичка кисело мляко 3,6% или повече
  • 1 връзка копър
  • 150 мл. олио
  • Няколко скилидки чесън

  1. Измивате добре тиквичките и нарязвате на филийки, запържете ги!
  2. След като тиквичките придобият кафеникав загар от двете страни, извадете ги и сложете в малка тенджера с капак. Там тиквичките ще се задушат и ще омекнат.
  3.  Разбийте добре киселото мляко в кофичката и добавете в него предварително нарязания на дребно чесън. За по-добър ефект и вкус, би било отлично това да направите няколко часа преди да правите ястието. Така чесъна ще е пуснал аромата си
  4. Смешайте млякото с тиквичките и разбъркайте
  5. Поръсете с копър
  6. Може да запазите около 40мл. от мазнината на тиквичките и добавите към сместа за по силен вкус
Сподели