0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Салата Monte

СЪСТАВКИ 1 – Дресинг

  • 1 чаша зехтин – около 150мл.
  • 1  голям лимон (50мл. изцеден) или сок от  2 малки лимона (уверете се, че лимонът е на стайна температура, преди да го изстискате).
  • 1 с. л. сушена риган
  • 3 с. л. прясно смлян чесън
  • 1 с. л. сушен босилек
  • 2 с. л. оцет – червен винен
  • сол  на вкус
  • 1 ч. л. захар
  • 1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер (или на вкус)

СЪСТАВКИ 2

  • 1 голяма маруля, нарязана (или използвайте 2 малки)
  • 2 яйца – сварени и нарязани на 4 – вид лодки
  • 2 -3  домата нарязани на лодки
  • 1 Краставица (обелена и нарязана на шайби)
  • 1 глава червен лук, нарязан на филийки
  • 1 зелена чушка (нарязана на пръстени или по избор)
  • Сирене фета, раздробено (или обикновено)

  1. За дресинга;  разбъркайте зехтин с лимонов сок, 2 супени лъжици сушени риган, чесън, сушен босилек, оцет, сол, захар и черен пипер. Охлаждайте дресинга в хладилник няколко часа преди да го използвате, за да смесите ароматите.
    Поставете нарязаните зеленчуци и надробеното сирене в купа
  2. Поръсете с дресинга и разбъркайте леко, ако желаете може да добавите и нарязано на парчета пушено месо!
  3. Препоръчително е да оставите салатата в хладилник за 10-15мин.
Сподели