0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Яйца по панагюрски

  • 6 яйца
  • 1 с.л. оцет
  • 250г кисело мляко
  • 30-40гр. Масло
  • 1 с.л. червен пипер – сладък или пушен
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 стрък копър (или магданоз)
  • сол на вкус

  1. В тенджера се загрява подсолена вода с оцет
  2. Когато заври водата, съдът се премества от котлона и се счукват от ниско яйцата.
  3. Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица.
  4. В тиган се загряват маслото  и червеният пипер и се разбъркват.
  5. Яйцата се сервират в  чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън  кисело мляко и след това с мазнината.
  6. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася.

Сос 1

  • 30-40гр. масло
  • 1 с.л. червен пипер – сладък или пушен

Сос 2

  • 250 г кисело мляко
    1-2 скилидки чесън
    1 стрък копър – ситно
Сподели