0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Руло Стефани

  • 1 кг кайма
  • 1 яйце
  • 1 к. ч. галета
  • 1 глава лук
  • 1 ч. л. чубрица
  • 2 стръка магданоз
  • 1 ч. л. сол
  • 2 с. л. олио
  • 50 г кашкавал
  • За плънката:
  • 2 кисели краставички
  • 2 яйца
  • 2 моркова

  1. Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.
  2. Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.
  3. Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.
  4. Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.
  5. Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.

Може да навивате рулото с цели моркови, краставички и яица!

Сподели