0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Пилешко в сос – Monte

  • 1.5кг. Пилешко филе
  • 1 с.л. Брашно
  • 100гр. Бяло вино
  • 70гр. Сметана (или крем за готвене)
  • 20гр. Олио или Зехтин
  • 20 гр. Масло
  • 4 с.л. соев сос
  • Сол и Черен пипер на вкус
  • Риган
  • Пера от лук за поръсване

  1. Пилешкото месо се нарязва на хапки, овалва се в брашно (изтупва се – така, че да има много малко полепнало) и леко се запържва в зехтина след това се добавя маслото. Запържва се за още около минута
  2. Към него си прибавя бялото вино.
  3. Когато то изври наполовина, към ястието се добавя сметаната, соевият сос и подправките.
  4. Разбърква се добре и месото се задушава за още 5 минути. Поднася се с гарнитура от бял ориз.
Сподели